PNDR: Submasurile ”Instalarea tinerilor fermieri” si ”Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” se deschid la sfarsitul lunii martie

tineri_fermieri.jpg

tineri-fermieri1Primele masuri cu care se va deschide perioada de programare a anului 2016 vor fi 6.1 ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” si 6.3 ”Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”. Acestea urmand sa fie lansate la sfarsitul lunii martie, potrivit directorului general al Agentiei de Finantare a Investitiilor Rurale (AFIR), Andras Szakal.

“Se pune problema cand vor fi lansate noi masuri de finantare pentru anul 2016 pentru cele care au fost deja lansate de anul trecut, dar si pentru masurile care vor fi lansate pentru prima data anul acesta. Vizavi de cele noi avem o mica problema pe care eu cred ca o rezolvam in perioada urmatoare, in sensul de a rezolva soft-ul AFIR-ului pentru ca masurile noi trebuiesc create pe o noua platforma. In schimb cele care au fost lansate in 2015, cred ca la sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie, foarte multe din aceste masuri vor fi lansate. Probabil ca vom incepe la sfarsitul lunii martie cu masura 6.1”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” si 6.3”Sprijin pentru dezvoltarea fermelor micipentru ca aici este cererea cea mai mare”, a declarat Andras Szakal, directorul general al AFIR, in cadrul Conferintei “Agricultura Competitiva in 2016” organizata de saptamanalul Capital.

De asemenea, directorul general de la AFIR a tinut sa precizeze ca o parte din ghiduri au implementate simplificari, iar la celelalte, simplificarile urmeaza sa fie facute.

“Ghidurile sunt deja in consultare, pe site-ul AFIR-ului astfel incat eu cred ca la mijlocul lunii martie acestea vor fi intr-o forma definitiva, urmand ca la sfarsitul lunii sa lansam aceste masuri. Celelalte masuri 4.1”Investitii in exploatatii agricole”, 4.2”Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse agricole”, 4.1 a”Investitii in exploatatii pomicole”, 4.2 a ”Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”, 7.2 ”Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica” le vom lansa la inceputul lunii aprilie. Cred ca este un calendar bun, putem sa ne tinem de acest calendar”, a mai spus directorul general de la AFIR.

Sursa: agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.