PO Infrastructura Mare: Ghiduri noi publicate spre consultare

caiet.jpg

pocuMinisterul Fondurilor Europene a publicat in prima consultare 7 proiecte de Ghiduri ale solicitantului aferente unor obiective specifice din PO Infrastructura Mare, grupate dupa cum urmeaza:

Sectorul de transport, ce vizeaza Axa prioritara 1 – Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul si Axa prioritara 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient:

  • Rutier: Obiectivul Specific 1.1. Cresterea mobilitatii prin dezvoltarea transportului rutier pe reteaua rutiera TEN-T centrala, Obiectivul Specific 2.1 Cresterea mobilitatii pe reteaua rutiera TEN-T si Obiectivul Specific 2.2 Cresterea accesibilitatii zonelor cu o conectivitate redusa la infrastructura rutiera a TEN-T;
  • Feroviar: Obiectivul Specific 1.2. Cresterea mobilitatii pe reteaua feroviara TEN-T centrala si Obiectivul Specific 2.7 Cresterea sustenabilitatii si calitatii transportului feroviar;
  • Naval: Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala si Obiectivul Specific 2.4 Cresterea volumului de marfuri tranzitate prin terminale intermodale si porturi (numai dezvoltarea porturilor, terminalele intermodale urmand a fi abordate in cadrul altui ghid distinct);
  • Transport subteran: Obiectivul Specific 1.4 Cresterea gradului de utilizare a transportului cu metroul in Bucuresti-Ilfov;
  • Puncte de comunicare transnationala: Obiectivul Specific 2.6 Reducerea timpului de stationare la punctele de comunicare transnationala.

Sectorul de mediu, ce vizeaza Axa prioritara 4 – Protectia mediului prin masuri de conservare a biodiversitatii, monitorizarea calitatii aerului si decontaminare a siturilor poluate istoric si Axa prioritara 5 – Promovarea adaptarii la schimbarile climatice, prevenirea si gestionarea riscurilor:

  • Obiectivul Specific 4.3. Reducerea suprafetelor poluate istoric;
  • Obiectivul Specific 5.2. Cresterea nivelului de pregatire pentru o reactie rapida si eficienta la dezastre a echipajelor de interventie.

Puteti transmite propunerile dumneavoastra privind imbunatatirea acestor documente, la adresa de e-mail: [email protected], pana la data de 15 octombrie 2015, completand chestionarul de aici.

Va reamintim ca pentru POIM se mai afla in consultare publica alte 10 Ghiduri ale solicitantului, care pana la data de 1 octombrie 2015.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.