POC: Clarificari privind incarcarea cererilor de finantare in MySMIS

laptop.jpg

Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI) a publicat o serie de clarificari privind procesul de incarcare a proiectelor finantate prin Axa 1 din POC in MySMIS.

Conform comunicatului oficial:

1. In cazul competitiilor desfasurate in anul 2015 pentru Axa 1 din POC, este necesar ca solicitantii (a caror proiecte nu au fost contractate), precum si beneficiarii sa incarce cererile de finantare in MySMIS pentru a se asigura trasabilitatea fluxului de date si a pistei de audit.

In acest sens, se recomanda ca in MySMIS sa se incarce informatiile din cererea de finantare revizuita (care este anexa la contractul de finantare si/sau rezultata in urma procesului de verificare a eligibilitatii si de evaluare tehnico-stiintifica).

De asemenea, trebuie subliniat ca este necesar sa se incarce in MySMIS, in format PDF, ca documente atasate in cadrul campului “Solicitant” a cererii de finantare (aferente platformei MySMIS), cererea de finantare depusa initial pe platforma https://competitii.research.ro/, precum si varianta revizuita a acesteia.

2. In toate cazurile, atat pentru competitiile derulate in anul 2015, cat si pentru noile competitii, daca dimensiunea campurilor din cererea de finantare structurata in MySMIS este prea mica, atunci se recomanda suplinirea lor prin atasarea unui fisier PDF fie in campul respectiv (daca sistemul informatic permite), fie in campul „Solicitant”.

3. Referitor la termenul de 10 zile privind obtinerea codului MySMIS al proiectului, acesta decurge din declaratia reprezentantului legal si are ca scop demararea in bune conditii a implementarii proiectului, deoarece obtinerea si inregistrarea acestuia in contractul de finantare creeaza posibilitatea de a se efectua plati din program pentru cereri de prefinantare, plata sau rambursare.

Sursa: ANCSI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.