O investitie de peste 500.000 de lei in proiecte din comunitatea locala si burse de excelenta

mobilizam_FB_cover_2016.jpg

Porsche Romania lanseaza cea de-a doua editie a programului de responsabilitate sociala, Mobilizam excelenta, dezvoltat impreuna cu Fundatia Comunitara Bucuresti. Gandit ca o forma de investitie pe termen lung in comunitatea locala, programul este dezvoltat pe trei directii strategice: Design urban, Educatie urbana, Burse de excelenta si are un buget total de de 514.500 de lei.

Competitiile pentru proiectele inscrise in primele doua directii strategice, Design urban si Burse de excelenta, sunt deschise pentru inscrieri pana pe 25 iulie. Directia de Design urban se adreseaza organizatiilor, institutiilor, grupurilor de initiativa sau persoanelor care doresc sa initieze proiecte de revitalizare urbana, in acord cu principiile inovative de economie de resurse si sustenabilitate. Bursele de excelenta vor fi oferite copiilor si tinerilor cu varste intre 10 si 20 ani, care fac performanta in arta si sport.

Programul va oferi pana la 10 burse de excelenta si va finanta maximum 5 proiecte de design urban. Fondul total de finantare este de 225.000 lei pentru Design Urban si de 100.000 de lei pentru Burse de excelenta. Dupa selectia castigatorilor, publicul larg poate vota online proiectul si bursierul care vor primi cate o finantare suplimentara de 10.000 de lei. In plus fata de competitia din acest an, programul Mobilizam excelenta continua sustinerea financiara pentru doua proiecte si doi bursieri din prima editie. Acestia vor fi alesi si anuntati de organizatori in luna septembrie, pe baza evaluarii impactului social.

Aplicatiile vor fi jurizate de comitete de selectie independente, formate din experti recunoscuti in domeniul lor:

Design urban: Serban Sturdza – presedinte, Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Bucuresti; Marius Marcu-Lapadat – decan, Universitatea de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu”, Facultatea de Design Interior; Mirela Duculescu – istoric al designului, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti; Oana Luca – conferentiar universitar, Facultatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Departamentul de Inginerie Urbana si Dezvoltare Regionala; Mihnea Ghildus – membru in echipa de management Prispa, fondator Dizainar.ro; Mircea Ilie – Sustainability Leader, IKEA Romania; Cristina Vladescu – Specialist Marketing, Divizia piese de schimb si accesorii, Porsche Romania.

Burse de excelenta: Aurora Kiraly, artist vizual, curator, manager cultural, asistent universitar la Universitatea Nationala de Arta; Sabina Ulubeanu, compozitoare, doctor in compozitie, membru fondator si director artistic al InnerSound New Arts Festival; Corina Dumitrescu, prim-balerina, Opera Nationala Bucuresti, coregraf, Opera Comica pentru Copii; Carmen Bunaciu, multipla campioana europeana si mondiala la natatie, antrenor emerit, profesor de educatie fizica; Monica Iagar, dubla campioana europeana si campioana mondiala la atletism; Ruxandra Dragomir, castigatoare a 9 turnee de tenis, locul 15 ATP, fosta presedinta a Federatiei Romane de Tenis; Patricia Zegreanu – Manager Marketing si Comunicare, Skoda, Porsche Romania.

Cea de-a treia directie a programului Mobilizam excelenta este sustinerea unui proiect pilot, realizat impreuna cu Asociatia “De-a arhitectura”, in 5 institutii de invatamant din Bucuresti – cursul extracurricular de “Educatie de arhitectura si mediu construit”. Programul sprijina financiar elevii sa imbunatateasca designul spatiilor din scoala, printr-un proces de invatare activa, in care isi folosesc simtul practic si creativitatea.

“Pentru Porsche Romania, Mobilizam excelenta a fost o ocazie minunata sa aducem impreuna toate eforturile noastre de implicare, pentru un impact concertat in comunitatea din Bucuresti. Ne bucura sa ne onoram promisiunile de la lansarea primei editii si sa revenim cu un program mai mare, pe aceleasi directii strategice”, a declarat Brent Valmar, director general Porsche Romania.

“Ne bucuram sa vedem cum proiectele de la prima editie cresc organic si au aparut sinergii intre organizatiile finantate. Cu un buget mai generos in acest an, putem sustine proiecte noi, dar si sa continuam parteneriatul cu cateva dintre primele proiecte finantate. Multumim Porsche Romania pentru ca, impreuna, putem avea o abordare strategica pentru proiecte de impact din Bucuresti”, a declarat Alina Kasprovschi, director executiv, Fundatia Comunitara Bucuresti.

La prima editie, programul Mobilizam excelenta a finantat sase proiecte si 14 bursieri, cu suma totala de 396.000 lei. Printre proiectele finantate se numara statii de self-service gratuit pentru biciclete, un spatiu deschis pentru comunitate in fosta fabrica a industriei bumbacului, un program de reciclare a produselor din industria auto, gradina de pe acoperisul cladirii scoala GreenMogo din Mogosoaia, un proiect ce propune regandirea functionalitatii spatiului Intrarea Violoncelului, dar si o remorca de cercetare si activare, structura-suport folosita ca instrument mobil de activare si generare de spatiu public si comunitar. Programul a obtinut locul intai la Romanian CSR Awards, editia 2016, la categoria “Sustinerea comunitatii”.

Sursa: mobilizamexcelenta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.