POC Romania-Serbia: Proiectul BanaTour – Regenerarea turismului transfrontalier

Dunare_ponton.jpg

Dunare_pontonIn data de 16 septembrie 2013 a avut loc in Kovacica – Serbia, cea de-a doua intalnire a Grupului Consultativ Comun din cadrul proiectului BanaTour – Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunitatilor locale.

In cadrul intalnirii au fost prezentate activitatile implementate pana in prezent de catre Partenerul Lider – Asociatia Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic si partenerul de proiect – Agentia Regionala pentru Dezvoltare Socio-Economica Banat, iar la final au avut loc dezbateri asupra urmatoarelor activitati care urmeaza a fi implementate:

  • Crearea a doua entitati regionale de turism si a retelei de furnizori de turism
  • Colectarea datelor din teren
  • Crearea unei rute turistice transfrontaliere
  • Dezvoltarea portalului de servicii
  • Recomandari de politici in sectorul turism pentru administratia public

Comitetul Consultativ este format din experti in domeniul turismului, din Romania si Republica Serbia. Partea romana a acestui comitet este compusa, pe langa reprezentantii Tehimpuls, si din reprezentanti ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, reprezentanti ai primariilor din Regiunea Vest, ai mediului universitar, precum si reprezentanti ai mediului privat din regiune.

Asociatia Tehimpuls a inceput, in octombrie 2012, derularea proiectului BanaTour – Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunitatilor locale, finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia 2007-2013.

Obiectivul proiectului este de a realiza o promovare strategica, eficienta si de impact a ofertei si potentialului turistic transfrontalier si se desfasoara pe o perioada de 18 luni, in parteneriat cu Agentia pentru Dezvoltare Socio-Economica Banat din Zrenjanin.

Antreprenorii din industria turistica, institutiile publice active in sectorul turistic, ONG-urile care opereaza in turism, turistii nationali si internationali vor avea, in urma realizarii acestui proiect, acces la un portal care va ingloba un pachet personalizat de instrumente si servicii inovative pentru beneficiul comunitatilor locale.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top