POCU: 94 milioane euro pentru pregatirea personalului din sanatate – ghid in consultare publica

sanatate.jpg

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) lanseaza in consultare publica ghidul solicitantului „Formarea personalului implicat in implementarea programelor prioritare de sanatate”, aferent apelului de proiecte, in valoare de 94.747.058 euro, din cadrul Programului Operational Capital Uman (POCU).

Ghidul se adreseaza institutiilor din sistemul de sanatate publica care deruleaza proiecte cu acoperire nationala, inclusiv in parteneriat cu universitati si organizatii neguvernamentale cu experienta relevanta. In proiectele aferente programelor prioritare de sanatate vor fi implicati angajati ai institutiilor publice si medici de familie. Un proiect poate primi intre doua si 4 milioane de euro pentru programe de formare specifica si schimb de bune practici, inclusiv transnationale, in domeniile: sanatatea femeii si copilului, boli netransmisibile majore (boli cardiovasculare, respiratorii, endocrine, pulmonare si renale cronice, cancer, diabet zaharat), boli transmisibile(tuberculoza; HIV/SIDA, hepatite virale cronice B si C), sanatate mintala, boli rare(inclusiv genetica medicala).

Apelul de proiecte sprijina masurile referitoare la sanatate din Pachetul National Anti-saracie, adoptat de Guvern in februarie 2016. Astfel, MFE urmareste sa creasca nivelul calitativ al serviciilor de sanatate si sa faciliteze accesul egal la acestea, dar si sa investeasca in formarea resurselor umane din domeniul medical, in contextul deficitului de personal ca urmare a migratiei externe.

MFE asteapta propunerile, sugestiile sau recomandarile privind ghidul „Formarea personalului implicat in implementarea programelor prioritare de sanatate” pana la data de 15 septembrie 2016, pe adresa: [email protected] O prezentare pe scurt a ghidului se gaseste aici.

Apelul de proiecte „Formarea personalului implicat in implementarea programelor prioritare de sanatate” face parte din Axa prioritara 4 Incluziunea sociala si combaterea saraciei, Obiectivul tematic 9 Promovarea incluziunii sociale, combaterea saraciei si a oricarei forme de discriminare, Prioritatea de investitii 9.iv Cresterea accesului la servicii accesibile, durabile si de inalta calitate, inclusiv asistenta medicala si servicii sociale de interes general, Obiectivul specific 4.8 Imbunatatirea nivelului de competente al profesionistilor din sectorul medical.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.