POCU: Cererile de finanțare depuse în cadrul Programului pilot de stimulare a participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate au depășit cu 488% alocarea apelului

colorat_scris_copii.jpg

Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman anunță că valoarea proiectelor depuse în cadrul Programului pilot de stimulare a participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate – Regiuni mai puțin dezvoltate a depășit cu 488% alocarea aferentă apelului.

Au fost depuse 205 cereri de finanțare, cu un buget total eligibil de 842,89 milioane lei (echivalentul a 176,44 milioane euro). Apelul are o alocare de 143,31 milioane lei, echivalentul a 30 milioane euro (contribuție UE și contribuție națională).

Proiectele au putut fi depuse până în data de 26 iunie 2020.

Programul pilot va fi implementat în regiunile mai puțin dezvoltate și va finanța un pachet de măsuri integrate pentru sprijinirea copiilor ai căror părinți muncesc în afara țării. Măsurile se adresează preșcolarilor, elevilor din învățământul primar (6-10 ani), gimnazial (11-14 ani) și din cel secundar superior (14-16 ani), precum și părinților sau tutorilor copiilor rămași în țară.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.