POCU deschide apeluri de 13 milioane euro pentru proiecte privind sanatatea populatiei

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (POCU), din cadrul MDRAPFE, deschide apeluri in valoare totala de 13 milioane euro pentru depunerea de proiecte care vizeaza imbunatatirea pregatirii specialistilor in domeniul sanatatii.

Finantarile lansate vor sustine proiecte nationale ce vor imbunatati serviciile medicale orientate catre preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de col uterin si san, precum si derularea celei de-a doua etape a programelor de ingrijire a gravidei si a copilului.

Beneficiarii directi sunt aprox. 600 specialistii implicati in derularea programelor de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament: medici, tehnicieni, fizicieni, manageri de date, asistenti medicali, asistenti medicali comunitari, psihologi, biologi, tehnicieni, registratori medicali, mediatori sanitari.

Acestia vor participa, timp de jumatate de an, la programe de formare sau instruire profesionala a cel mult sase ani.
Totodata, prin proiectele finantate va fi realizat si cadrul metodologic, in vederea asigurarii unui standard unitar de realizare a screening-ului la nivel national si consolidarii controlului cancerului de col uterin si cancerului de san.

Concret, prin asemenea proiecte se urmareste depistarea bolii inca din stadiile incipiente ale instalarii ei. Vor fi realizate, totodata, registre nationale si vor fi organizate activitati de informare, educare si constientizare a grupului tinta.

Solicitantii eligibili in cadrul celor 3 apeluri de proiecte sunt institutii medicale publice, unitati cu personalitate juridica aflate in subordinea Ministerului Sanatatii, in parteneriat cu institutele sau centrele de sanatate publica, precum si institutii publice regionale sau nationale, cu personalitate juridica, aflate in subordinea Ministerului Sanatatii, universitati publice de Medicina si Farmacie, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali, ONG-uri etc.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.