POCU: Ghidul solicitantului „Creșterea nivelului de competențe al profesioniștilor în domeniul situațiilor de urgență”

fonduri-europene-inscriere.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman supune consultării publice Ghidul solicitantului – condiții specifice „Creșterea nivelului de competențe al profesioniștilor în domeniul situațiilor de urgență”, aferent POCU 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectivul specific 4.8: Îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sectorul medical.

Status: Consultare
Depunere: –
Buget: 7.500.000 euro

Obiectiv specific

Managementul situațiilor de urgență înseamnă aplicarea unor politici, proceduri și practici având ca obiective identificarea, analiza, evaluarea, tratarea, monitorizarea și reevaluarea riscurilor, în vederea reducerii acestora, astfel încât comunitățile umane și cetățenii sa poată trăi, munci și să își satisfacă trebuințele și aspirațiile într-un mediu fizic și social durabil.

Elaborarea prezentei strategii a fost impusă și de modificarea radicală a cadrului normativ de nivel superior, de necesitatea conformizării practicii și procedurilor în materie de situații de urgență și, mai ales, de solicitarea imperativă de a oferi un răspuns adecvat la creșterea așteptărilor comunității față de prestația profesională a componentelor Sistemului național de management al situațiilor de urgență.

Prevenirea situațiilor de urgență este componentă a sistemului de securitate națională și reprezintă un ansamblu integrat de activități specifice cu caracter tehnic și operativ, planificate și executate pentru eliminarea/reducerea riscurilor de producere a dezastrelor, în scopul protejării vieții, mediului și bunurilor împotriva efectelor negative ale situațiilor de urgență. Are caracter anticipativ, rezultatul constând în măsuri graduale stabilite pentru prevenirea producerii evenimentelor vizate.

Solicitanti eligibili

Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Buget

Pentru prezentul apel de proiecte, bugetul alocat în cadrul axei prioritare 4, PI 9.iv/ Obiectiv specific 4.8, dedicat atât regiunilor mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia), cât și regiunii dezvoltate (București- Ilfov) este de 7.500.000 euro (Contribuția UE + Contribuția RO) din care:

  • pentru regiunile mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia), suma totală disponibilă este de 6.653.008,01 euro, din care contribuția UE este de 5.655.056,81 euro (corespunzând unei contribuții UE de 85%), iar contribuția națională este de 997.951,20 euro (corespunzând unei contribuții naționale de 15%);
  • pentru regiunea dezvoltată (București-Ilfov), suma totală disponibilă este de 846.991,99 euro, din care contribuția UE este de 677.593,59 euro (corespunzând unei contribuții UE de 80%), iar contribuția națională este de 169.398,40 euro (corespunzând unei contribuții naționale de 20%).

Durata proiectului

Durata de implementare a proiectului este de maximum 36 de luni.

La completarea cererii de finanțare în sistemul electronic va trebui evidențiată durata fiecărei activități și sub-activități incluse în proiect.

Grup tinta

  • Personal implicat in furnizarea de servicii medicale, servicii paramedicale, servicii privind soluționarea situațiilor de urgență, precum și servicii conexe actului medical
  • Specialiști în furnizarea serviciilor medicale

Observaţiile şi sugestiile pot fi trimise pe adresa: [email protected].

Ghidul solicitantului si anexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top