POCU: Ghidul Solicitantului ”Inregistrarea la Serviciul Public de Ocupare a tinerilor NEETs inactivi” si apelul de proiecte de tip non-competitiv

tineri_proiect.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman din cadrul Ministerulului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, prin Directia Generala Program Capital Uman, lanseaza Ghidul Solicitantului conditii specifice de accesare a fondurilor ”inregistrarea la Serviciul Public de Ocupare a tinerilor NEETs inactivi” si apelul de proiecte de tip non-competitiv, cu termen limita de depunere, aferent acestui Ghid.

Status: Lansat
Depunere pana la:
Buget: 49.000.000 euro

Obiective

Imbunatatirea situatiei tinerilor din categoria NEETs este prioritatea acestui apel, prima etapa dintr-o serie de masuri finantate din Programul Operational Capital Uman care ii vizeaza pe tinerii intre 16 si 24 ani care nu sunt ocupati, nici in educatie sau formare („Not in Education, Employment, or Training”).

Promovarea unor locuri de munca durabile si de calitate si sprijinirea mobilitatii lucratorilor (Regulamentul (UE) nr. 1304/2013, art 3, alin 1, a).

In cadrul prezentului apel de proiecte este vizat un singur obiectiv specific, respectiv Obiectivul specific 2.3. Cresterea numarului tinerilor NEETs inactivi inregistrati la Serviciul Public de Ocupare.

Solicitanti eligibili

Ca urmare a acestui apel de proiecte, vor fi inregistrati la SPO 144.000 de tineri din regiuni mai putin dezvoltate si 16.000 din regiuni mai dezvoltate. in total, cei 160.000 tineri NEET vor fi grupul tinta vizat de masurile din etapa a II-a, adresate atat lor, cat si angajatorilor. Aceste interventii sunt aferente apelului de proiecte competitive aflat acum in stadiu foarte avansat de pregatire si au ca scop imbunatatirea nivelului de competente si crestere a ocuparii.

Pentru a putea beneficia de masuri active de ocupare finantate din Fondul Social European 2014-2020, tinerii NEETs trebuie sa fie inregistrati la Serviciul Public de Ocupare (SPO). Prin urmare, principala problema solutionata prin finantarea proiectului/ proiectelor selectate prin mecanismul non-competitiv este cea legata de identificarea si inregistrarea tinerilor NEETs inactivi la SPO.

In acord cu prevederile POCU 2014-2020, activitatile considerate eligibile sunt cele care urmaresc atingerea obiectivului specific 2.3 Cresterea numarului tinerilor NEETs inactivi inregistrati la SPO.

Buget

Pentru prezentul apel de proiecte, bugetul alocat proiectului non-competitiv ce va fi depus in cadrul axei prioritare 2, PI 8.ii/ Obiectivul specific 2.3 (Cresterea numarului tinerilor NEETs inactivi inregistrati la Serviciul Public de Ocupare) dedicata atat regiunilor mai putin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est si Sud Muntenia, cat si regiunii dezvoltate (Bucuresti Ilfov) este de 49,000,000 Euro (Contributia UE + Contributia RO) dupa cum urmeaza:

  • pentru regiunile mai putin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est si Sud-Muntenia), suma totala disponibila este de 43,466,318 euro, din care contributia UE este de 36,946,371.14 euro (corespunzand unei contributii UE de 85%), iar contributia nationala este de 6,519,947.85 euro (corespunzand unei contributii nationale de 15%);
  • pentru regiunea dezvoltata (Bucuresti-Ilfov), suma totala disponibila este de 5,533,681.01 euro, din care contributia UE este de 4,426,944.81 euro (corespunzand unei contributii UE de 80%), iar contributia nationala este de 1,106,736.20 euro (corespunzand unei contributii nationale de 20%).

Valoarea maxima a proiectului, rata de cofinantare:

Cursul de schimb care va fi utilizat pentru stabilirea acestei valori este cursul Inforeuro aferent lunii martie 2017, respectiv 1 EURO = 4,5129 RON.

Valoarea maxima eligibila a proiectului este de 49.000.000 euro.

Durata proiectului

Perioada de implementare a proiectului nu poate depasi durata de implementare a programului.
La completarea cererii de finantare in sistemul electronic va trebui evidentiata durata fiecarei activitati si sub-activitati incluse in proiect.

Documentatie

Website-ul proiectului

Ghidul solicitantului

Anexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top