POCU lanseaza Ghidul Solicitantului ”Inregistrarea la Serviciul Public de Ocupare a tinerilor NEETs inactivi” si apelul de proiecte de tip non-competitiv, cu termen limita de depunere

bani16.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman din cadrul Ministerulului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, prin Directia Generala Program Capital Uman, lanseaza Ghidul Solicitantului conditii specifice de accesare a fondurilor ”inregistrarea la Serviciul Public de Ocupare a tinerilor NEETs inactivi” si apelul de proiecte de tip non-competitiv, cu termen limita de depunere, aferent acestui Ghid.

Imbunatatirea situatiei tinerilor din categoria NEETs este prioritatea acestui apel, prima etapa dintr-o serie de masuri finantate din Programul Operational Capital Uman care ii vizeaza pe tinerii intre 16 si 24 ani care nu sunt ocupati, nici in educatie sau formare („Not in Education, Employment, or Training”).

Pentru a putea beneficia de masuri active de ocupare finantate din Fondul Social European 2014-2020, tinerii NEETs trebuie sa fie inregistrati la Serviciul Public de Ocupare (SPO). Prin urmare, principala problema solutionata prin finantarea proiectului/ proiectelor selectate prin mecanismul non-competitiv este cea legata de identificarea si inregistrarea tinerilor NEETs inactivi la SPO.

Ca urmare a acestui apel de proiecte, vor fi inregistrati la SPO 144.000 de tineri din regiuni mai putin dezvoltate si 16.000 din regiuni mai dezvoltate. in total, cei 160.000 tineri NEET vor fi grupul tinta vizat de masurile din etapa a II-a, adresate atat lor, cat si angajatorilor. Aceste interventii sunt aferente apelului de proiecte competitive aflat acum in stadiu foarte avansat de pregatire si au ca scop imbunatatirea nivelului de competente si crestere a ocuparii.

Situatia tinerilor NEETs din Romania s-a deteriorat in ultimii ani. Conform EUROSTAT, in 2012, din totalul tinerilor romani cu varsta intre 15-24 ani in situatie „NEET” erau 16,8%, fata de 13,2% la nivel european. Cifrele din 2015 reflecta o acutizare a situatiei in Romania (18,1% NEETs din totalul tinerilor cu aceasta varsta), in timp ce in Uniunea Europeana procentul NEETs s-a redus la 12,1%.

Sistemul informatic MySMIS 2014 se va deschide din data de 03.04. 2017.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.