POCU: S-a deschis apelul “România profesională – Întreprinderi competitive”

6c851670beee739e6548d14e058a6211-742x500.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a deschis apelul de proiecte “România profesională – Întreprinderi competitive”.

Scopul apelului este îmbunătățirea activității de management al resurselor umane în cadrul întreprinderilor și a condițiilor de lucru de care beneficiază angajații din sectoarele economice cu potențial competitiv și domeniile de specializare inteligentă, identificate în strategiile naționale.

Pot depune proiecte angajatorii mari, adică întreprinderile cu min. 250 de salariați, care au o cifră de afaceri de peste 50 milioane euro pe an sau dețin active totale de peste 43 milioane euro. Sunt eligibili de asemenea și solicitanții care intenționează să-și adapteze activitatea la cel puțin unul dintre sectoarele economice/ domeniile de specializare inteligentă identificate în strategiile naționale, până la data semnării contractului de finanțare.

Apelul de proiecte se adresează regiunilor mai puțin dezvoltate: Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia, dar și teritoriul ITI Delta Dunării. Regiunea București-Ilfov este exceptată de la finanțare.

Bugetul alocat este 13,65 milioane euro, fiind dedicat exclusiv regiunilor mai puțin dezvoltate, din care 500.000 euro pentru implementarea de proiecte în zona ITI Delta Dunării.

Perioada de implementare a unui proiect finanțat în cadrul apelului este de max. 12 luni. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 500.000 de euro. În ceea ce privește contribuția solicitantului, valoarea maximă a ajutorului de stat pentru un proiect de formare este de 250.000 euro.

Proiectele pot fi depuse în sistemul informatic MySMIS în perioada 17 iulie – 18 noiembrie 2019.

Sursa: MFE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.