Gratuitate pe tren, doar pentru studenții sub 26 de ani

5284702-mediafax-foto-silviu-matei.jpg

Tineri se grabesc sa prinda trenul IC 583 spre Constanta, in Gara de Nord din Bucuresti, vineri, 27 aprilie 2012. Potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turisti romani vor merge pe litoral in minivacanta de 1 Mai, numar apropiat de cel inregistrat anul trecut. Mai multe trenuri vor circula suplimentar, iar altele isi vor prelungi traseul pana la sau de la Mangalia, in perioada 27 aprilie – 2 mai, pentru adaptarea capacitatii de transport la traficul de calatori estimat cu prilejul zilei de 1 Mai, anunta CFR Calatori. SILVIU MATEI /MEDIAFAX FOTO

Gratuitatea de care se bucură studenții la circulația cu trenurile ar putea fi restrânsă sensibil. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat luni că se are în vedere introducerea unei limite de vârstă de 26 de ani și limitarea numărului de călătorii gratuite, așa cum este cazul pentru pensionari.

O altă variantă luată în calcul de ministrul Teodorovici este și “corelarea situației la învățătură”, astfel încât studenții repetenți sau cei cu restanțe ar putea să nu mai beneficieze de această gratuitate.

Înainte de adoptarea unei decizii vor avea loc discuții cu asociațiile studenților, a mai spus Teodorovici.

Sursa: Hotnews.ro

One thought on “Gratuitate pe tren, doar pentru studenții sub 26 de ani”

  1. katy spune:

    Asa este ministrul de finante este de vina, va grabiti toti sa scoateti in evidenta, ca ministrul Teodorovici nu merita sa participela alegerile prezidentiale, ca nu le da la studenti gratuitate pe transport. pai hai sa vedem daca in vreo tara bogata transportul studentilor estevgratuit, sau al pensionareilor. Dati exemplu va rog. La noi in Romania asta saraca facultatile sunt gratuite. atunci cat sa suporte Romania din bugetul de stat si transportul gratuit al studentilor. Nu de alta dar ei sunt aceia care se duc in piata Victoriei si striga CIUMA ROSIE, atunci sa le dea CIUMA GALBENA transport gratuit, nu ar fi bine asa, au votat la europarlamentare CUIMA GALBENA, dar aceea nu a dorit sa vina la guvernare “ca e grele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.