PODCA: Grad de absorbtie de circa 71%, raportat la totalul platilor efectuate

grafic_crestere.jpg

grafic_cresterePODCA – Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (2007-2013), a ajuns la un grad de absorbtie nationala de 70,67%, obiectiv raportat la totalul platilor efectuate.

133,25 mil. euro reprezinta valoarea fondurilor rambursate de Comisia Europeana pana acum, adica 70,09% din totalul contributiei UE alocate programului.

In cadrul programului, pana la sfarsitul lunii noiembrie, erau incheiate un numar de 456 de contracte de finantare, reprezentand un grad de contractare de 123% din alocarea FSE a PODCA. Din acestea, 378 reprezinta proiecte deja implementate si finalizate ale caror activitati au contribuit la indeplinirea obiectivelor specifice ale programului.

In cadrul Comitetului de Monitorizare a PODCA au fost prezentate, pe larg, informatiile cu privire la stadiul implementarii programului. Tot in cadrul aceleiasi reuniunii a fost prezentat si stadiul pregatirii noului Program Operational Capacitate Administrativa, pentru perioada 2014-2020. Varianta oficiala a noului program a fost transmisa Comisiei Europene in data de 25 august 2014, care a comunicat comentariile asupra acestuia, urmand ca, pana la finalul anului 2014, sa fie agreata versiunea finala, in vederea aprobarii acestuia la inceputul anului 2015.

Valoarea fondurilor comunitare (FSE) alocate Programului Operational Capacitate Administrativa 2014 -2020 este de 553 milioane Euro si prin intermediul acestuia se are in vedere finantarea de interventii care sa contribuie la atingerea obiectivului tematic 11 Consolidarea capacitatii institutionale a autoritatilor publice si a partilor interesate si o administratie publica eficienta.

Sursa: AM PODCA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.