POIM: Peste 75 de milioane de euro pentru aeroporturile din Romania

avion_aeroport.jpg

Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) va finanta 2 proiecte de investitii dedicate transportului aerian, in valoare de peste 75,7 milioane de euro. De acesti bani vor beneficia aeroporturile din Craiova si Tulcea.
 
avion_aeroportAmbele sunt proiecte noi preidentificate si se refera la cresterea gradului de utilizare sustenabila a aeroporturilor. Aeroportul Craiova este unul dintre beneficiari si care ar putea avea finalizata investitia in ultimul trimestru al anului 2020. Valoarea se ridica la peste 69,6 milioane euro. Celalalt proiect este pentru Aeroportul Tulcea, cu finalizare in aceeasi perioada, dar o investitie de numai 6,11 milioane euro.

In cazul celor doua aeroporturi, data planificata pentru inceperea implementarii este al treilea trimestru din 2017. Alocarea POIM, respectiv UE plus contributie nationala, este de 56,76 milioane euro.

“POIM a fost elaborat pentru a raspunde nevoilor de dezvoltare ale Romaniei identificate in Acordul de Parteneriat 2014 – 2020 si in acord cu Cadrul Strategic Comun si Documentul de Pozitie al serviciilor Comisiei Europene. Strategia POIM este orientata spre obiectivele Strategiei Europa 2020, in corelare cu Programul National pentru Reforma si cu Recomandarile Specifice de Tara, concentrandu-se asupra cresterii durabile prin promovarea unei economii bazate pe consum redus de carbon prin masuri de eficienta energetica si promovare a energiei verzi, precum si prin promovarea unor moduri de transport prietenoase cu mediul si o utilizare mai eficienta a resurselor”, arata MFE.

POIM finanteaza activitati din patru sectoare: infrastructura de transport, protectia mediului, managementul riscurilor si adaptarea la schimbarile climatice, energie si eficienta energetica.

Programul beneficiaza de o alocare financiara de circa 11,8 miliarde euro, din care 6,94 miliarde euro – Fond de Coeziune, 2,48 miliarde euro – Fond European de Dezvoltare Regionala si 2,46 miliarde euro cofinantare.

Sursa: Minusterul Fondurilor Europene

One thought on “POIM: Peste 75 de milioane de euro pentru aeroporturile din Romania”

  1. MIHALACHE VASILE spune:

    ACOLO UNDE SE POT IMPLEMENTA ,NU SE CUNOSC ASEMENEA POSIBILITATI DE FINANTARE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.