POIM publica in consultare versiunea revizuita a proiectului de Ghid al solicitantului aferent Obiectivul Specific 4.1.

ghid-consultare.jpg

Ministerul Fondurilor Europene – Directia Generala Programe Infrastructura Mare, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) publica in consultare versiunea revizuita a proiectului de Ghid al solicitantului aferent Axei prioritare 4 „Protectia mediului prin masuri de conservare a biodiversitatii, monitorizarea calitatii aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric, Obiectivul Specific 4.1 ”Creşterea gradului de protectie şi conservare a biodiversitatii prin masuri de management adecvate şi refacerea ecosistemelor degradate”.

Prima versiunea a ghidului solicitantului a fost publicata in data de 17 august 2015.

Totodata, se publica centralizatorul propunerilor primite pe adresa Ministerului Fondurilor Europene pe parcursul perioadei de consultare publica organizate in perioada 17 august – 17 septembrie 2015, document ce contine inclusiv mentiuni referitoare la modul in care a fost revizuit ghidul solicitantului, precum si justificarea in cazul nepreluarii observatiilor primite.

Va rugam sa transmiteti propunerile dumneavoastra privind imbunatatirea documentelor mai sus mentionate, la adresa de e-mail:[email protected], pana la data de 30 martie 2016.

Bugetul total alocat apelului de proiecte este de circa 240 milioane euro, din care circa 204 milioane euro reprezinta contributia Fondului European pentru Dezvoltare Regionala.

Beneficiarii eligibili sunt custozii si administratorii de arii naturale protejate, precum si ONG-uri si alti actori interesati in domeniul biodiversitatii, in parteneriat cu acestia, precum si autoritatile responsabile de politica in domeniul biodiversitatii.

Actiunile finantabile vizeaza: elaborarea si implementarea planurilor de management pentru ariile naturale protejate si a planurilor de actiune pentru specii, precum si masuri de imbunatatire a nivelului de cunoastere in domeniul biodiversitatii.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.