AM POCU deschide apelul de proiecte „Modernizarea institutiilor pietei fortei de munca (SPO)” AP 3/ PI 8 vii/ OS 3.10 si 3.11

por-ghid-finantare.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman din cadrul Ministerului Fondurilor Europene lanseaza Ghidul Solicitantului – Conditii specifice de accesare a fondurilor „Modernizarea institutiilor pietei fortei de munca (SPO)” AP 3/ PI 8 vii/ OS 3.10 si 3.11, aprobat prin Ordinul Ministrului Fondurilor Europene nr. 2447/15.03.2018, cu anexe, si apelul de proiecte de tip non-competitiv, cu depunere in MySMIS incepand cu data de 16.03.2018, ora 10.00 si pana in data de 11.06.2018, ora 16.00.

In cadrul acestui apel se vor finanta proiectele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, in calitate de serviciu public de ocupare (SPO), inclusiv cele ale unitatilor cu personalitate juridica din subordinea sa, in parteneriat cu parteneri sociali/furnizori de servicii sociale si alte entitati relevante.

Proiectele vor urmari consolidarea capacitatii administrative a SPO si asigurarea unui nivel adecvat de resurse pentru oferirea de servicii la standarde europene:

  • realizarea bazelor de date si a interoperabilitatii bazelor de date care includ angajatorii, institutiile de invatamant si persoanele inactive, in cautarea unui loc de munca (somerii, tinerii NEET, beneficiarii venitului minim garantat si ai venitului minim de incluziune etc.);
  • formarea personalului serviciilor publice de ocupare pentru oferirea unor servicii flexibile si diversificate, in functie de categoriile de beneficiari;
  • realizarea de studii, dezvoltarea de instrumente si metodologii specifice SPO;
  • dezvoltarea/consolidarea/integrarea de servicii, inclusiv online, de tip call centre si ghisee electronice etc. pentru publicul SPO.

Prezentul apel de proiecte, aferent Axei Prioritara 3. Locuri de munca pentru toti, Obiectivului Specific 8. Promovarea unei ocupari sustenabile si de calitate a fortei de munca si sprijinirea mobilitatii fortei de munca a Programului Operational Capital Uman are un buget alocat de 118.294.486,10 euro (contributia UE + contributia nationala).

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.