POIM: S-a publicat in consultare versiunea revizuita a proiectului de Ghid al solicitantului aferent Obiectivul Specific 6.4.

ghid-consultare.jpg

Ministerul Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare, a publicat in consultare versiunea revizuita a Ghidului Solicitantului aferent Axei Prioritare 6 – Promovarea energiei curate si eficientei energetice in vederea sustinerii unei economii cu emisii scazute de carbon, Obiectivul specific 6.4 – Cresterea economiilor in consumul de energie primara produsa in sisteme de cogenerare de inalta eficienta.

Finantarea proiectelor in cadrul Obiectivul specific 6.4 – Cresterea economiilor in consumul de energie primara produsa in sisteme de cogenerare de inalta eficienta vizeaza sprijinirea investitiilor in cogenerare de inalta eficienta.

Beneficiari eligibili sunt societatile din industrie/reprezentantul desemnat al unui parc industrial (administratorul parcului sau distribuitorul de energie al parcului) care inregistreaza consumuri energetice de peste 200 tep/an si care pot dovedi un necesar util de energie termica pentru procesele industriale cu o durata de minim 4.000 -5.000 h/an.

Bugetul total alocat acestor investitii este de 63.529.412 euro.

Prima versiune a Ghidului Solicitantului a fost publicata in data de 01 septembrie 2015.

Persoanele interesate sunt invitate sa transmita propuneri privind imbunatatirea documentelor la adresa de e-mail: [email protected], pana la data de 16 decembrie 2016.

In continuarea procedurii scrise de consultare publica, Ministerul Fondurilor Europene organizeaza in data de 16.12.2016, ora 10.00, o sesiune de dezbatere cu toti factorii interesati, referitoare la proiectul de ghid privind Sprijinirea investitiilor in cogenerare de inalta eficienta, promovat in cadrul Obiectivul specific 6.4 Cresterea economiilor in consumul de energie primara produsa in sisteme de cogenerare de inalta eficienta, la sediul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare (Calea Serban-Voda, nr. 30-32, sector 4, Bucuresti).

Organizatiile interesate sunt invitate sa nominalizeze un reprezentant care sa participe activ la dezbateri. Nominalizarile pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected], pana in data de 15.12.2016.

Descarca Ghidul Solicitantului

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.