Rovana Plumb vrea sa desfiinteze organismele intermediare de la Educatie si Cercetare si sa le centralizeze la Ministerul Fondurilor Europene

rovana-plumb1-605x.jpg

Ministrul interimar al Educatiei, Rovana Plumb, vrea sa desfiinteze organismele intermediare de la Educatie si Cercetare. Informatia a fost confirmata de catre secretarul de stat Petru Andea si de catre fostul secretar de stat Gabriel Ispas. Acesta din urma a avertizat ca desfiintarea organismului intermediar afecteaza capacitatea Ministerului Educatiei de a lua decizii in proiectele pe educatie din urmatorul exercitiu financiar european.

Ministrul interimar al Educatiei, Rovana Plumb, care este ministru plin al Fondurilor Europene, vrea sa desfiinteze organismele intermediare de la Educatie si Cercetare. Cele doua institutii au in ultimul an o slaba performanta, nu au atras bani europeni, nu au scos apeluri care sa atraga proiecte, iar Ministerul Educatiei nu este in stare sa cheltuie banii pe care ii are alocati.

Petru Andea, secretar de stat in Ministerul Educatiei, a declarat pentru Edupedu.ro, intrebat daca organismele intermediare vor fi desfiintate: “asa am fost informati. Nu putem discuta intentiile, ci doar in momentul in care exista promovat un act normativ, indiferent de nivel. Nu pot decât sa astept formularea unei initiative, fie prin ordin de ministru, fie prin alta decizie”.

“Proiectele noastre cu certitudine le decidem noi. In legatura cu viitorul organismului intermediar, eu voi putea comenta in momentul in care vad deciziile. Nu ne-au fost comunicate oficial, la nivel de secretar de stat”, a adaugat Andea.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.