Politicile si Managementul Fondurilor si Proiectelor UE de Inovare in Regiunea Dunarii si Bazinul Marii Negre in ciclul SCOALA BANILOR EUROPENI

scoala_banilor_europeniSub ochii nostri si sub presiunea decalajelor de competitivitate acumulate mai ales intre UE si SUA, dar si in raport cu alte economii dezvoltate emergente, Comisia Europeana arunca deja in joc zeci de miliarde de euro la nivel comunitar pentru sprijinirea unor ambitioase proiecte de inovare, atat in domeniul social, cat si in afaceri, in special prin implicarea noilor tehnologii IT&C si constituirea/activarea parteneriatelor, inclusiv de tip public-privat si un rol mai important acordat finantarii IMM-urilor europene.

In plus, accentul se deplaseaza palpabil catre finantarea fostelor periferii de altadata – Regiunea Dunarii (incluzand Balcanii de Vest) si Statele Bazinului Marii Negre, pregatindu-se lansarea oficiala si implementarea celor doua Strategii UE.

Avem placerea sa va reamintim ca, in contextul organizarii editiei I a Salonului Regional “Noi oportunitati de finantare pentru schimbare sociala si economica in Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii” (Palatul Parlamentului, 19-21 mai 2011) a fost constituita si lansata public, cu sprijinul Coordonatorului National al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si sub Patronajul Domnului Ambasador Liviu BOTA, ex-Secretar General al ONU, Reteaua Regionala pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii.

In acest cadru, se organizeaza editia de vara a SCOLII BANILOR EUROPENEI – prima Sesiune de Informare, Training si Networking sub genericul: “Politicile si Managementul Fondurilor si Proiectelor UE de Inovare in Regiunea Dunarii si Bazinul Marii Negre“, la Complex SPA Grand Hotel – Eforie Nord, in perioada 3-8 iulie 2011.

Evenimentul este coordonat de Fundatia EUROLINK-Casa Europei in parteneriat cu Fundatia Universitara a Marii Neagre de sub egida Academiei Romane.

Sumarul temelor propuse este preponderent practic si invita la o derulare inter-activa:

1. De ce si cum devin imperative inovatia si politicile inovarii din perspectiva Strategiei “Europa 2020”?

2. O noua miza pentru depasirea decalajului de competitivitate al UE: Planul “INNOVATION UNION” si componentele sale financiare pentru mediul academic si business

3. Initiativa si oportunitatile furnizate de “Social Innovation Europe”, finantate de Comisia Europeana si coordonata de EUCLID Network (Londra) – studiu de caz: Filippo ADDARII, director executiv EUCLID

4. Componente si particularitati ale programelor UE de stimulare la nivel comunitar si national a competitivitatii economice si sociale – CIP, JEREMIE, alte instrumente recente prin ANCS etc.

5. Tricks & Tips pentru participare la consortii/parteneriate in cadrul programelor FP7, alte alternative specifice prin fondurile structurale pentru clustere – studiu de caz in Romania cu sprijinul Asociatiei de Stiinte Alternative din Romania (Prof. Univ. Dr. Carmen COSTEA – ASE) si Carpathian Tourism Cluster – Romania (Thorsten KIRSCHNER – Germania, consultantGTZ-Romania)

6. Finantari pentru programele privind implementarea in Romania a Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii – studiu de caz: proiectele Fundatiei Steinbeis Transferzentrum OST WEST Kooperationen (Germania) – Prof. Jurgen RAIZNER (FH)

7. Cum ne pregatim pentru implementarea Strategiei UE pentru Marea Neagra (Sinergia Marii Negre, Parteneriatul de Mediu, Programul de cooperare trans-frontaliera in Bazinul Marii Negre- apel de proiecte pentru runda a II-a de finantare, prioritati si perspective ale Presedintiei in exercitiu a Romaniei a OCEMN).

Invitati speciali: inaltii reprezentanti ai Biroului Coordonatorului National al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii, Presedintiei Organizatiei Cooperarii Economice a Marii Negre (OCEMN), European Project Consulting. Coordonator General/Trainer: Sever AVRAM – PR & Lobby Senior Consultant / Presedinte Executiv al Fundatiei EUROLINK-Casa Europei.

Public-tinta: manageri si antreprenori interesati de noile finantari pentru regiunea Dunarii-Marea Neagra; specialisti in managementul inovarii si dezvoltare/inovare; consultanti din sectoarele public si privat; experti in protectia mediului si energie eco-eficienta; tineri investitori interesati de oportunitati de oportunitati de finantare de tip start-up.

Inscrierea participantilor se va face conform principiului “primul venit-primul servit”, in limita celor 20 locuri disponibile.

Termenul limita pentru inscrieri este data de 23 iunie 2011.

Pentru grupuri de minim 3 participanti se acorda un discount de 10% din contributia baneasca aferenta participarii la curs. Cei interesati de informatii si inscrieri pot consulta sectiunea speciala din cadrul site-ului: www.HouseofEurope.ro sau pot solicita detalii suplimentare prin email: [email protected]; telefon/fax: 021.2304997.

Partenerii Media: Sahia Film, CalendarEvenimente.ro, CentruldePresa.ro, DoingBusiness.ro, Calea Europeana, Finantare.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Comunicatii Mobile, Euroconsultanta, NewsChannel.ro, GhiseulBancar.ro, ClubAfaceri.ro, ComunicateMedia.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, PRwave.ro, Early Warning Support – “EU-RO Clearing Funds”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.