POP: Beneficiarii vor putea primi avansuri pentru a derula mai usor proiectele

pescar.jpg

pescarMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational de Pescuit (AM POP), va putea acorda avansuri beneficiarilor pentru ca acestia sa deruleze mai usor investitiile preconizate.

In acest scop, in data de 15 aprilie 2014, Parlamentul Romaniei a adoptat modificarea Ordonantei de Urgenta 74/2009 privind gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile, ceea ce va permite acordarea de avansuri din finantarea nerambursabila, atat la inceputul implementarii, cat si pe parcursul acesteia.

Prin aceasta facilitate vrem sa venim in intampinarea beneficiarilor si sa le oferim sprijin efectiv pentru a derula si finaliza proiectele contractate. Acest instrument financiar reprezinta o prima masura pe care am luat-o pentru a accelera absorbtia Programului Operational de Pescuit si sunt determinat in a continua imbunatatirea si eficientizarea acestor finantari importante pentru sectorul piscicol din Romania“, a declarat George Octavian Turtoi, secretar de stat in MADR.

Beneficiarii privati ai POP care nu au inceput investitia vor putea solicita un avans de pana la 40% din valoarea finantarii nerambursabile, iar cei publici de pana la 50%.

In cazul in care investitiile sunt demarate, AMPOP poate plati valoarea totala eligibila nerambursabila a transei de plata, pe baza facturilor prezentate, urmand ca beneficiarii sa justifice ulterior virarea sumelor catre terti prin Ordin de Plata.

Pentru a primi aceste sume de bani, un beneficiar trebuie sa prezinte o scrisoare de garantie care sa acopere 110% din valoarea avansului. Aceasta poate fi emisa de o banca comerciala sau de Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Sursa: AM POP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.