POR: Aproape 16 milioane de euro, disponibili prin pentru dezvoltarea zonei ITI Delta Dunarii

Bani-pixabay.jpg

Pe data de 19 iulie 2018 a fost aprobata, prin ordin al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, versiunea finala a Ghidului Solicitantului – Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul apelului de proiecte POR/2018/7/7.1/ITI/2.

Ghidul contine informatiile necesare pentru obtinerea finantarii oferite de Programul Operational Regional, Axa prioritara 7, Prioritatea de investitii 7.1 – “Sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca, prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care sa includa reconversia regiunilor industriale aflate in declin, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor naturale si culturale specifice” – in cadrul celui de-al II-lea apel dedicat zonei de Investitii Teritoriale Integrate (ITI) Delta Dunarii.

Apelul este destinat investitiilor teritoriale integrate in 38 de unitati administrativ-teritoriale (UAT) din cadrul Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii (jud. Tulcea si nordul jud. Constanta):

a. comunele Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, C.A. Rosetti, Crisan, Maliuc, Sfantu Gheorghe si orasul Sulina;

b. municipiul Tulcea, orasul Isaccea, orasul Babadag si comunele Murighiol, Mahmudia, Bestepe, Nufaru, Somova, Niculitel, Luncavita, Grindu, Valea Nucarilor, Sarichioi, Jurilovca, Ceamurlia de Jos, Mihai Bravu, Baia (judetul Tulcea) si Mihai Viteazu, Istria, Sacele si Corbu (judetul Constanta);

c. orasul Macin si comunele I.C. Bratianu, Smardan, Jijila, Vacareni, Greci, Frecatei, Mihail Kogalniceanu, Slava Cercheza.

Finantarea poate fi solicitata de catre unitatile administrativ-teritoriale mentionate, de parteneriate intre acestea si autoritati si institutii ale administratiei publice centrale, precum si de orice alte autoritati/institutii publice care pot contribui la buna implementare a proiectului.

Valoarea minima eligibila a unui proiect este intre 100.000 si 5.000.000 de euro, alocarea totala pentru acest apel fiind de 15.985.481 euro, din care 13.864.958 de euro reprezinta contributia FEDR, iar 2.120.523 euro provin din bugetul de stat.

Activitatile care pot fi finantate includ: crearea si extinderea infrastructurii de agrement si a utilitatilor; amenajarea obiectivelor turistice naturale de utilitate publica (formatiuni geologice, saline, pesteri, mine, lacuri) si crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe; dezvoltarea de infrastructuri publice la scara mica pentru valorificarea atractiilor turistice; activitati de marketing si promovare turistica a obiectivului finantat.

Cofinantarea este asigurata din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) – 85% din valoarea eligibila – si de la bugetul de stat – 13%, beneficiarul urmand sa contribuie cu 2% din valoarea eligibila. Proiectele vor putea fi depuse prin sistemul electronic MY SMIS, incepand cu data de 19.08.2018, ora 12, pana pe 19.02.2019, ora 12. Apelul de proiecte este de tip non-competitiv, cu termen limita de depunere a cererilor de finantare. Proiectele care obtin punctajul minim de 50 de puncte vor fi contractate in ordinea depunerii cererii de finantare, dupa principiul „primul depus, primul evaluat”.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top