Guvernul dă drumul la un nou robinet cu 5 miliarde de lei pentru primării. Bani de la bugetul de stat pentru mici proiecte

Fonduri-firme_0.jpg

Guvernul a deschis prima sesiune de finanțare, cu 5 miliarde de lei, a micilor proiecte pentru primării și universități prin proaspăt înființatul Fond de Dezvoltare şi Investiţii, potrivit unui comunicat al executivului. Fondul e gestionat de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, instituție condusă de Ion Ghizdeanu și subordonată de facto lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă.

Deschiderea sesiunii de finanțare are loc cu o lună înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Un ordin semnat de ministrul Finanțelor și președintele Comisiei Naționale de Prognoză (CNSP) îi dă lui Ion Ghizdeanu, șeful Comisiei, putere discreționară de decizie asupra alocării granturilor de 10 miliarde de euro de la nou constituitul Fond de Dezvoltare și Investiții către autorități către autoritățile locale și universități.

Finanțarea proiectelor de dezvoltare se asigură sub formă de granturi, acordate din Fond, iar sursa de finanțare a Fondului o reprezintă împrumuturile în lei, acordate din disponibilitățile contului curent general al Trezoreriei Statului. Valoarea totală a împrumuturilor acordate Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză pe un interval de 20 ani este de 10 miliarde de euro.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.