POR: Fonduri europene pentru modernizarea DJ 251

drumuri.jpg

Un nou contract de finantare pentru drumuri judetene care urmeaza sa fie reabilitate/modernizate prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 a fost semnat de doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene (MDRAPFE).

Proiectul vizeaza atât modernizarea a 28 km din drumul judetean (DJ) 251, intre localitatile Matca – Valea Marului – Cudalbi – Slobozia Conachi – Smârdan (jud. Galati), cât si amenajarea a 1,6 km de piste pentru biciclisti si construirea a 6 statii de transport public.

Valoarea totala a investitiei este de 68.268.649,74 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 66.903.276,75 de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibila a proiectului).

Proiectul va fi realizat prin Axa prioritara 6 – imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritatea de investitii 6.1 – Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare și tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, beneficiarii directi fiind cele peste 33.000 de persoane din localitatile tranzitate de DJ 251.

Acesta este cel de-al saisprezecelea contract de finantare pentru drumuri judetene care urmeaza sa fie reabilitate/modernizate prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 beneficiind de o alocare totala de 699,97 de milioane de euro.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.