Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman redeschide apelurile de proiecte destinate comunitatilor marginalizate

drum-rural.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman, din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice şi Fondurilor Europene, lanseaza variantele finale, imbunatatite, ale Ghidurilor Solicitantului corespunzatoare apelurilor de proiecte POCU 4.1. „Dezvoltare Locala Integrata (DLI 360 grade) in comunitatile marginalizate in care exista populatie apartinând minoritatii rome – regiuni mai putin dezvoltate si regiune dezvoltata”, respectiv POCU 4.2. „Dezvoltarea Locala Integrata (DLI 360 grade) in comunitatile marginalizate”. Ghidurile solicitantului au fost relansate in consultare publica din data de 31 martie 2017 pâna in 10 aprilie 2017, forma finala a documentelor incluzând propuneri agreate, primite din partea publicului interesat.

Apelurile de proiecte aferente acestor ghiduri de finantare se deschid in sistemul informatic MySMIS2014 in data de 18 aprilie 2017, ora 10:00 si se inchid in 16 iunie 2017, ora 16:00.

Proiectele care vor fi finantate vizeaza comunitatile marginalizate si pornesc de la o abordare integrata, in functie de nevoile specifice locale. Actiunile vizeaza integrarea persoanelor pe piata muncii, incurajarea participarii la stagii si scheme de ucenicie/ cursuri de formare profesionala, sprijin pentru continuarea educatiei cu obtinerea unor calificari si competente relevante pentru piata muncii si integrarea profesionala, precum si incurajarea si cultivarea spiritului antreprenorial.

Beneficiarii din cadrul apelurilor de proiecte pot fi:

• Autoritatile publice locale cu responsabilitati in domeniu, in parteneriat cu actori cu expertiza relevanta pentru actiunile selectate;
• ONG-uri in parteneriat cu actori cu expertiza relevanta pentru actiunile selectate.

Alocarea financiara totala pentru Obiectivul Specific 4.1 este de aproximativ 58 milioane euro pentru regiuni mai putin dezvoltate, respectiv aprox. 3,7 milione euro pentru regiunea dezvoltata (Bucuresti Ilfov). Valoarea maxima eligibila a unui proiect este de 6 mil. euro pentru regiunile mai putin dezvoltate, respectiv de aprox. 3,7 mil. euro pentru regiunea dezvoltata.

Pentru Obiectivul Specific 4.2, alocarea financiara totala este de aprox. 7,4 mil. euro, iar valoarea maxima eligibila a unui proiect este de 6 mil. euro.

Suma totala alocata apelurilor este cea ramasa disponibila dupa parcurgerea primei faze de evaluare a proiectelor depuse in cadrul apelurilor POCU/18/4/4.1, POCU/19/4/4.1 si POCU/18/4/4.2. in conformitate cu prevederile OUG 40/2015 (art. 12, alin.1), cu modificarile si completarile ulterioare, exista posibilitatea supracontractarii sumelor alocate, in functie de calitatea proiectelor evaluate, de rezultatele propuse precum si de indicatorii de Program asumati.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.