POR: Ghidul solicitantului 13.1 „Imbunatatirea calitatii vietii populatiei in orasele mici si mijlocii din Romania”

competitivitate-proiecte.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (POR) a publicat in data de 08.01.2018, spre consultare publica, Ghidul solicitantului pentru Axa prioritara 13 – „Sprijinirea regenerarii oraselor mici si mijlocii”, Prioritatea de investitii 9b – „Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizica, economica si sociala a comunitatilor defavorizate din regiunile urbane si rurale”, Obiectivul specific 13.1 – „imbunatatirea calitatii vietii populatiei in orasele mici si mijlocii din Romania”, Apelurile de proiecte cu numarul POR/2018/13/13.1/1/7 REGIUNI, POR/2018/13/13.1/1/ITI si POR/2018/13/13.1/1/SUERD. Eventualele observatii si propuneri pot fi transmise, la adresa [email protected], pana la data de 06.02.2018 (20 zile lucratoare).

Status: Consultare
Depunere: –
Buget: 5.000.000 euro/proiect

Obiectiv

Obiectivul specific: Imbunatatirea calitatii vietii populatiei in orasele mici si mijlocii din Romania.

Apelul de proiecte cu nr. POR/2018/13/13.1/1/7 REGIUNI se adreseaza oraselor si municipiilor sub 100.000 de locuitori, cu exceptia municipiilor resedinta de judet, din sapte regiuni de dezvoltare ale Romaniei, definite in Anexa la Legea nr. 315/2004 privind dezvoltarea regionala in Romania: Nord-Est, Sud-Est (exceptand zona ITI Delta Dunarii), Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest si Centru.

Apelul de proiecte cu nr. POR/2018/13/13.1/1/ITI se adreseaza oraselor din Zona de Investitie Teritoriala Integrata Delta Dunarii (Macin, Babadag, Isaccea si Sulina), asa cum aceasta este descrisa in Strategia Integrata de Dezvoltare Durabila a Deltei Dunarii (SIDDDD), aprobata prin HG nr. 602/2016.

Apelul de proiecte cu nr. POR/2018/13/13.1/1/SUERD se adreseaza oraselor si municipiilor sub 100.000 de locuitori (cu exceptia municipiilor resedinta de judet si a oraselor eligibile in cadrul apelului dedicat Zonei de Investitie Teritoriala Integrata Delta Dunarii), din 11 judete riverane fluviului Dunarea (Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Constanta), din cadrul a patru regiuni de dezvoltare (Vest, Sud-Vest Oltenia, Sud-Muntenia, Sud-Est).

Activitatile sprijinite

Din aceste motive, prin O.S. 13.1 se urmareste imbunatatirea serviciilor sociale, educationale si cultural-recreative, precum si imbunatatirea spatiilor publice urbane din orasele de mici dimensiuni, cu implicatii asupra imbunatatirii calitatii vietii populatiei, in general. Avantajul acestei abordari integrate a problemelor din orase (servicii sociale, educationale, cultural-recreative si infrastructura publica urbana subdimensionate si nemodernizate etc) este reprezentat de faptul ca se pot solutiona simultan mai multe cerinte si necesitati ale populatiei, intre care exista relatii de interdependenta, contribuindu-se astfel la indeplinirea viziunii de dezvoltare a oraselor/municipiilor.

Sunt sprijinite urmatoarele activitati:

  • imbunatatirea serviciilor sociale, educationale si cultural-recreative
  • imbunatatirea spatiilor publice urbane.

Solicitanti eligibili

Beneficiarii proiectelor depuse in cadrul apelurilor aferente Obiectivului specific 13.1 pot fi:

  • Unitatile administrativ-teritoriale orase/municipii, definite conform Legii nr. 215/2001 a administratiei publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare si constituite potrivit Legii nr. 2/1968 privind organizarea administrativa a teritoriului Romaniei, republicata, cu exceptia celor 40 de municipii resedinta de judet. Pentru apelul dedicat zonei ITI Delta Dunarii sunt eligibile UAT orasele Macin, Babadag, Isaccea si Sulina. Pentru apelul dedicat SUERD sunt eligibile UAT orasele/municipiile din 11 judete riverane fluviului Dunarea (Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Constanta).
  • Parteneriate dintre unitatile administrativ-teritoriale orase/municipii (un oras/municipiu) eligibile in cadrul O.S. 13.1, in cadrul fiecaruia din cele 3 apeluri, si/sau cu UAT judetul si/sau cu institutii publice cu personalitate juridica din subordinea UAT oras/municipiu/judet, acreditate ca furnizori de servicii sociale si/sau cu ONG-uri acreditate ca furnizori de servicii sociale.

Entitatea care detine drepturile reale asupra imobilului/imobilelor ce face/fac obiectul proiectului poate fi unitatea administrativ-teritoriala sau institutiile publice cu personalitate juridica, partenere in proiect.

Toate investitiile eligibile prin O.S 13.1 pot fi realizate si pe teritoriul satelor apartinatoare ale oraselor/municipiilor.

Nu exista limitari cu privire la numarul partenerilor, iar liderii de parteneriat pot fi reprezentati de UAT oras/municipiu.

Buget

Valoarea totala eligibila a unei Cereri de finantare, echivalenta in lei la cursul de schimb Inforeuro valabil la data publicarii ghidului specific, este de minimum 100.000 euro si de maximum 5.000.000 euro.

In cadrul acestor apeluri de proiecte, cererile de finantare se vor depune exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS, disponibila la adresa web http://www.fonduri–ue.ro/mysmis, doar in intervalul mentionat la sectiunea 2.2 de mai sus.

DOCUMENTATIE

Website

Ghidul solicitantului

Anexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.