POR: Ghidul solicitantului 8.2.B „Unitati de primiri urgente” – in consultare publica

por-ghid-finantare.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (POR) a publicat, in data de 19 mai 2017, spre consultare publica, Ghidul Solicitantului. Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul apelurilor de proiecte cu titlul POR/2017/8/8.1/8.2.B/7 REGIUNI si POR/2017/8/8.1/8.2.B/ITI DD , Axa prioritara 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale, Prioritatea de investitii 8.1 – Investitii in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de comunitati, Obiectivul Specific 8.2 – imbunatatirea calitatii si a eficientei ingrijirii spitalicesti de urgenta, Operatiunea B – Unitati de primiri urgente.

Status: Activ
Depunere:
Buget:  1.500.000 euro

Acest apel de proiecte este organizat in cadrul axei prioritare 8 – ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale”, prioritatea de investitii 8.1 – Investitii in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de comunitati”. In cadrul acestei axe prioritare, se vor finanta prin apeluri separate, proiecte de infrastructura pentru servicii de sanatate si proiecte de infrastructura pentru servicii sociale.

In cazul infrastructurii pentru servicii de sanatate , de asemenea se vor lansa mai multe apeluri, in functie de obiectivele specifice si de operatiunile aferente, dupa cum urmeaza:

  • Obiectivul specific 8.1 ” Cresterea accesibilitatii serviciilor de sanatate, comunitare si a celor de nivel secundar, in special pentru zonele sarace si izolate : Operatiunea A – Ambulatorii ; Operatiunea B- Centre comunitare integrate
  • Obiectivul specific 8.2 ” Imbunatatirea calitatii si a eficientei ingrijirii spitalicesti de urgenta ” Operatiunea A – Spitale regionale ; Operatiunea B – Unitati de primiri urgente.

Obiectiv specific

Unul din obiectivele specifice al acestei axe prioritare este Obiectivul Specific 8.2. – „imbunatatirea calitatii si a eficientei ingrijirii spitalicesti de urgenta”.

Pentru indeplinirea acestui obiectiv specific, investitiile in infrastructura spitalelelor regionale de urgenta si in infrastructura unitatilor de primiri urgente de la nivelul spitalelor judetene de urgenta / unitatilor functionale de urgenta , vor constitui operatiuni ale cate unui apel dedicat.

Operatiunea B este dedicata investitiilor de tipul reabilitare, modernizare, extindere, dotare infrastructura unitati de primiri urgente de la nivelul spitalelor judetene de urgenta / unitati functionale de urgenta /, investitii ce vor contribui la asigurarea distributiei teritoriale echilibrate a serviciilor medicale de urgenta prin preluarea pacientilor de la nivel local, care nu pot fi tratati in sistem ambulatoriu.

Solicitanti eligibili

Solicitantii eligibili in cadrul prezentului apel de proiecte sunt Unitatile administrativ-teritoriale, definite conform Legii administratiei publice locale nr. 215 din 23 aprilie 2001, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.

Obiectivul specific 8.2.B se adreseaza unitatilor administrativ teritoriale din cele sapte regiuni de dezvoltare ale Romaniei: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest si Centru, inclusiv a oraselor/municipiilor din cadrul ADI „ITI Delta Dunarii” , care au in administrare unitatile sanitare regasite in lista proiectelor prioritare preidentificate eligibile ( Anexa 9).

Buget

Valoarea totala eligibila a Cererilor de finantare, echivalenta in lei la cursul de schimb Inforeuro valabil la data depunerii, este de minimum 200.000 euro si de maximum de 1.500.000 euro.

Documentatie

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Anexe

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.