POR: Noi contracte de finantare REGIO semnate cu microintreprinderile din Moldova

ADR_nord_est.jpg

ADR_nord_estLa finalul primei perioade de programare, in contextul oportunitatilor reduse de finantare pentru investitiile in mediul privat, relansarea in 2014 a cererii deschise de proiecte pentru domeniul major de interventie 4.3. “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” a Programului Operational Regional – a fost privita de multi intreprinzatori din Regiunea Nord-Est ca o sansa reala de dezvoltare, cu o contributie financiara minima.

208 microintreprinderi din Regiunea Nord-Est au depus proiecte pentru achizitionarea de echipamente si tehnologii noi si pentru sisteme IT moderne, astfel incat suma alocata s-a dovedit insuficienta pentru apetitul micilor intreprinzatori.

In limita alocarii financiare disponibile, au fost semnate 44 de contracte de finantare, iar asistenta nerambursabila solicitata, in valoare de 7,5 milioane Euro isi dovedeste din plin utilitatea pentru microintreprinderile din Regiunea Nord-Est din domeniile productie, intetinere auto, servicii tipografice, centre de infrumusetare, IT si servicii medicale.

Proiectele vor fi transpuse curand in rezultate concrete datorita finantarii REGIO si vor conduce la crearea de noi locuri de munca si un plus de dezvoltare pentru Regiunea Nord-Est.

Reamintim ca REGIO a finantat prin acest domeniu de interventie achizitionarea de echipamente si tehnologii moderne de catre microintreprinderi situate in mediul urban, care activeaza in domeniul productiei, serviciilor sau constructiilor de cel putin un an, iar finantarea neramburasbila din Fondul European de Dezvoltare Regionala a fost de 100% in limita 200.000 Euro. Cererile de finantare pentru acest apel de proiecte, ultimul aferent acestei perioade financiare de programare, s-au depus in intervalul 20 martie -17 aprilie 2014.

Documente:

Lista cu beneficiarii de finantare REGIO in Regiunea Nord-Est

Sursa: ADR Nord-Est

One thought on “POR: Noi contracte de finantare REGIO semnate cu microintreprinderile din Moldova”

  1. Breeaban Andrei spune:

    Am inteles ca din cele 208 proiecte depuse pe masura 4.3 , circa 100 s-au depus in prima zi, 20.03.2014, in conditiile in care s-a stat la rand cel putin 24 de ore. Daca numai 44 proiecte au fost aprobate, de ce s-au mai primit inscrieri si in celelalte zile, desi inca din prima zi s-a depasit procentul de 125% raportat la suma alocata pe aceasta masura pentru ADR NE?
    Mai sunt sanse pentru celelalte proiecte depuse sau au fost doar o acoperire pentru cele 44 firme care au primti finantarea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.