POR: S-a publicat varianta consolidata a Ghidului Solicitantului in cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1

ghid-consultare.jpg

In data de 20 iunie 2017, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul de modificare a Ghidului Solicitantului – Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/1 ce contine conditii specifice pentru accesarea fondurilor in cadrul prioritatii de investitii 6.1.

Astfel, principalele modificari prevad:

  • Actualizarea formei de contract – Clauze generale si clauze specifice POR
  • Modificari referitoare la posibilitatea incheierii de acorduri de parteneriat intre Consiliile judetene/ locale si administratiile bazinale de ape ce au in administrare suprafete aflate in domeniul public al Statului.
  • Rectificarea unor erori materiale in cadrul formei orientative de contract de finantare. A fost modificat art. 13, alin. (2) din Anexa 1 – Conditii generale POR prin specificarea posibilitatii rezilierii contractului de finantare, in cazul in care lansarea achizitiei privind realizarea proiectului tehnic sau a achizitiei principale de lucrari/ echipamente in cadrul proiectului nu se realizeaza in termen de maximum 6 luni de la intrarea in vigoare a contractului de finantare, conform solicitarii. S-a reformulat art. 2 (2) – Conditii generale ale contractului cu privire la perioada de implementare a contractului. in acest sens, este necesara modificarea Anexei 6.1.5 a ghidului specific in corelare cu Anexa 10.8 din cadrul ghidului general.
  • De asemenea, textul ghidului specific a fost modificat, prin includerea la momentul contractarii, a formularului nr. 1 – Fişa de fundamentare a proiectului propus la finantare/ finantat din fonduri europene in conformitate cu HG nr.93/2016 in vederea obtinerii vizei de Control Financiar Preventiv (CFP).
  • Eliminarea unor documente obligatorii solicitate in cadrul etapei precontractuale, avand in vedere principiul contractarii la faza de studiu de fezabilitate.
  • Extinderea termenului din cadrul etapei precontractuale de 30 zile calendaristice in cazul in care este necesara actualizarea/ emiterea Hotararilor de Guvern (HG) pentru demonstrarea drepturilor reale aferente proprietatii publice si, respectiv, pentru obtinerea autorizatiei de construire. Aceste documente pot fi aduse inclusiv in cadrul etapei de contractare, dar nu mai tarziu de 60 de zile calendaristice calculate de la data primirii notificarii privind demararea etapei precontractuale. in acest sens, solicitantul trebuie sa demonstreze faptul ca au fost realizate demersurile necesare pentru emiterea/ actualizarea respectivelor hotarari, cel tarziu in termenul prevazut in cadrul etapei precontractuale pentru transmiterea documentelor solicitate.
  • Actualizarea Modelului A – Opisul cererii de finantare

Sursa: INFOREGIO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.