POR: Semnarea a doua contracte de finantare dedicate reabilitarii termice a blocurilor din Deva prin Regio

ADR_Vest_logo.jpg

ADR_Vest_logoAgentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest – in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest – anunta semnarea contractelor de finantare pentru reabilitarea blocurilor de locuinte din municipiul Deva – “Cresterea eficientei energetice a blocului de locuinte M3 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva” si “Cresterea eficientei energetice a blocului de locuinte 64 – Aleea Streiului din municipiul Deva“.

Evenimentul de semnare a contractelor de finantare va avea loc in prezenta domnului Petru MARGINEAN – Primarul Municipiului Deva – si a domnului Sorin MAXIM – Directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest.

Finantarea nerambursabila se acorda in cadrul axei prioritare 1 “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere” si a domeniului major de interventie 1.2 “Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte” al Regio-Programul Operational Regional.

Primul contract de finantare – “Cresterea eficientei energetice a blocului de locuinte M3 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva” – face referire la reabilitarea a 66 de apartamente, acesta urmeaza a fi implementat pe o perioada de 14 luni si are o valoare totala de 1.296.296,22 lei din care 744.962,48 lei reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.

Cel de-al doilea contract de finantare – “Cresterea eficientei energetice a blocului de locuinte 64 – Aleea Streiului din municipiul Deva” – se refera la reabilitarea a 130 de apartamente si va fi implementat pe o perioada de 15 luni. Valoarea totala a acestui contract este de 1.948.015,75 lei din care valoarea finantarii nerambursabile este de 1.145.525,23 lei.

Cererile de finantare vizeaza imbunatatirea calitatii vietii locatarilor blocurilor din municipiul Deva, prin sprijinirea imbunatatirii eficientei energetice, ceea ce va conduce la un consum redus de energie.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.