POS Transport: Proiectul de modernizare a ecluzelor de la Cernavoda si Agigea, transmis spre evaluare Comisiei Europene

Ecluza.jpg

EcluzaAutoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Transport 2007-2013 a transmis la Comisia Europeana, spre evaluare, cererea de finantare pentru proiectul “Modernizare ecluze. Echipamente si instalatii”.

Ulterior transmiterii, Comisia Europeana va evalua si va aproba cererea de finantare, conform prevederilor art.39-41 din Regulamentul CE nr. 1083/2006.

Obiectivul proiectului consta in modernizarea si reabilitarea echipamentelor si instalatiilor pe canalele Dunare – Marea Neagra si Poarta Alba- Midia Navodari pentru garantarea unei bune conexiuni intre Portul Constanta si Dunare.

Canalul principal complet include reabilitarea echipamentului de baza al ecluzelor Cernavoda si Agigea, reabilitarea si modernizarea instalatiilor auxiliare ce servesc echipamentului de baza al acestor ecluze, reabilitarea Statiei de pompare complexaCernavoda si a statiilor de pompare pentru apararea localitatilor impotriva inundatiilor; reabilitarea ecluzelor de la Ovidiu, Galerii de ape mari Ovidiu, Galerii de ape mari Navodari.

Conform cererii de finantare, proiectul aferent Fazei I are un buget total de 105.528.061 euro, din care 55.475.950 euro constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul de Coeziune prin POS Transport 2007 – 2013, restul sumei fiind asigurata de la Bugetul de Stat.

Aceasta cerere de finantare a fost depusa in cadrul Axei Prioritare 1: “Modernizarea si dezvoltarea axelor prioritare TEN-T in scopul dezvoltarii unui sistem durabil de transport si integrarii acestuia in retelele de transport ale UE”, Domeniul Major de Interventie 1.3: “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport naval de-a lungul Axei Prioritare TEN-T18”.

Sursa: AM POST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.