POSCCE: Noi proceduri de lucru pentru verificarea si validarea cheltuielilor aprobate la plata

nota2.jpg

notaAutoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (AM POSCCE) a elaborat si incepe implementarea unei noi proceduri de lucru pentru verificarea si validarea cheltuielilor aprobate la plata.

Procedurile operationale vechi precum si termenele legale de procesare a cererilor prevedeau plata in termen de 90 de zile de la primire. Ulterior schimbarilor legislative termenul a fost modificat la 45 de zile insa procedurile bazate pe verificari administrative excesive au ingreunat procesarea in timp util. Noua procedura aprobata prevede si ca timpul de procesare sa fie de maximum 30 de zile pentru verificare AM/OI POS CCE, urmat de plata (5-10 zile maximum).

De asemenea, la nivelul Autoritatii de Management este in prezent in dezbatere posibilitatea initierii unor apeluri de proiecte pentru finantarea prin POSCCE a proiectelor implementate (sau care se afla in curs de implementare) incepand cu iulie 2007, in conditiile de eligibilitate impuse prin Ghiduri ale solicitantilor simplificate si cu incadrarea in obiectivele programului.

Document anexat:
Comunicat AM POS CCE (PDF)

Sursa: AM POSCCE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.