POSCCE: Operatiunea 2.2.1 “Dezvoltarea infrastructurii CD existente si crearea de noi infrastructuri – laboratoare, centre de cercetare”

spital_hol.jpg

Autoritatea de Management pentru POSCCE anunta lansarea Apelului de Proiecte pentru Operatiunea 2.2.1: Dezvoltarea infrastructurii CD existente si crearea de noi infrastructuri CD (laboratoare, centre de cercetare) din cadrul Axei prioritare 2 – Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare.

Status: INACTIV
Depunere: 25.09.-24.10.2014
Buget: 112,5 milioane lei

Competitia din 2014 este dedicata lansarii unui nou tip de proiect complex, de importanta strategica in domeniul sanatatii sustinut de Ministerul Sanatatii si de Guvernul Romaniei. Obiectivul acestui proiect este:

 • Efectuarea de cercetari in domeniul/ domeniile de interes national stabilite pentru aceasta competitie (obiectiv al apelului competitiei), prin utilizarea angiografelor achizitionate in cadrul proiectului.

Obiective

spital_holEfectuarea de cercetari in urmatoarele domenii de interes national, prin utilizarea angiografelor achizitionate prin proiect, si anume:

A. diagnosticarea unor leziuni cu potential evolutiv invalidant sau letal si

B. angioarhitectonica tumorilor maligne

Solicitanti eligibili

Organizatie de cercetare inseamna o entitate (cum ar fi universitatile sau institute de cercetare), indiferent de statutul sau juridic (organizatie de drept public sau privat) sau de modalitatea de finantare, al carei obiectiv principal este de a realiza independent cercetare fundamentala, cercetare industriala sau dezvoltare experimentala sau de a disemina la scara larga rezultatele unei astfel de activitati prin predare, publicare sau transfer de cunostinte.

In cazul in care entitatea desfasoara si activitati economice, finantarea, costurile si veniturile activitatilor economice respective trebuie contabilizate separat. Intreprinderile care pot exercita influenta decisiva asupra unei astfel de entitati, de exemplu in calitatea lor de actionari sau asociati, nu pot beneficia de acces preferential la rezultatele generate de aceasta.

Solicitantul proiectului trebuie fie reprezentat de o institutie publica sau de drept public de interes national in coordonarea si /sau subordinea Ministerului Sanatatii cu activitate in domeniul cercetarii stiintifice medicale, in conformitate cu definitia organizatiei de cercetare.

Urmatoarele tipuri de activitati vor fi finantate in cadrul acestei operatiuni:

 • activitati privind modernizarea spatiului in care vor fi instalate echipamentele (angiograful), precum si a salii de monitorizare a pacientilor selectati pentru cercetare;
 • achizitionarea de active corporale (angiograful, aparatura conexa) si active necorporale pentru C-D, precum si instalarea/punerea in functiune a echipamentelor;
 • management de proiect (inclusiv activitati de informare si publicitate privind proiectul);
 • activitati de cercetare aplicativa, propuse pentru utilizarea angiografelor achizitionate.

Perioada de implementare, care include durata proiectului, precum si un termen de maxim 45 de zile calendaristice in care beneficiarul va efectua toate platile aferente activitatilor proiectului, nu poate depasi data de 31 noiembrie 2015.

Buget competitie: 112,5 milioane lei

Dimensiunea maxima a finantarii acordate: 100% din totalul costurilor eligibile

Valoarea totala a proiectului (costuri eligibile si neeligibile) nu poate depasi in nici un caz echivalentul in lei a 50 milioane euro.

Termen limita

Proiectele pot fi depuse in perioada 25 septembrie – 24 octombrie 2014.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:
Ghidul Solicitantului pentru Operatiunea 2.2.1 (DOC)

Sursele de finantare: FEDR, bugetul de stat
Sursa: AM POSCCE

4 thoughts on “POSCCE: Operatiunea 2.2.1 “Dezvoltarea infrastructurii CD existente si crearea de noi infrastructuri – laboratoare, centre de cercetare””

 1. Petrache Lupu de pe internet spune:

  Se cunoaste deja castigatorul. Este Academia Romana.

 2. Andrada spune:

  Buna seara!ma intereseaza daca aplicand prin intermediul unei Universitati de Medicina si Farmacie as putea dota spitalul la care lucrez cu un angiograf (inclusiv modernizare spatiu etc).Multumesc

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Va rugam sa parcurgeti pasii descrisi la adresa http://cerere.finantare.ro/. In functie de informatiile trimise, veti putea intra in legatura cu un consultant specializat care va va oferi asistenta in dezvoltarea ideii dumneavoastra de proiect.

   Mult succes!
   Echipa Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.