Liceul Teoretic “Carol I” din Fetesti obtine primele fonduri Regio

liceu-fetesti-fonduri.jpg

liceu-fonduri europeneIn data de 24 septembrie, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, a semnat doua noi contracte de finantare in cadrul programului Regio, apelul 2, deschis in luna martie a.c. pentru reabilitarea infrastructurii educationale.

Cele doua proiecte vizeaza Liceul Teoretic “Carol I” din municipiul Fetesti, unde va fi reabilitat acoperisul cladirii si va fi creat un campus preuniversitar cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile Regio, in cadrul Axei prioritare 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4 “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Beneficiarul, parteneriatul dintre Unitatea Administrativ-Teritoriala Fetesti si Liceul Teoretic “Carol I”, este primul solicitant de la nivelul judetului Ialomita care obtine finantare in cadrul programului Regio pentru proiectele “Reabilitare acoperis cladire Liceul Teoretic Carol I si “Campus scolar Liceul Teoretic Carol I Fetesti“.

Valoarea totala a celor doua contracte de finantare este de 28.599.247,13 lei, din care 26.905.584,47 lei reprezinta valoarea totala solicitata (fonduri FEDR si de la bugetul de stat).

Prin cele doua proiecte se urmareste imbunatatirea infrastructurii educationale, prin executarea de lucrari de reabilitare la acoperisul liceului teoretic si construirea unui campus scolar, ce va asigura spatii de invatamant, facilitati de rezidenta, o cantina, precum si o sala de sport pentru cei aproximativ 900 de elevi inscrisi si cadrele didactice care predau in aceasta unitate scolara.

La nivelul judetului Ialomita, in cadrul celor doua apeluri deschise in cadrul programului Regio, Axa prioritara 3, DMI 3.4 “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”, au fost depuse in total 16 cereri de finantare, cele doua contracte semnate astazi fiind primele proiecte ce obtin fonduri nerambursabile europene pentru dezvoltarea infrastructurii educationale.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.