POSCCE: Peste 200 de milioane de lei pentru IMM-urile din Transilvania de Nord

bani16.jpg

Casa Verde-baniAgentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest (ADR Nord-Vest) – Organism Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) 2007 – 2013, Axa 1 – a contractat 249 noi proiecte de finantare a IMM-urilor din regiunea noastra, in perioada martie 2013 – prezent. Acestea au atras finantare nerambursabila de aproape 206 milioane lei.

Alte 133 de noi proiecte ale IMM-urilor se afla in diverse etape de evaluare si pre-contractare.

In acest moment, ADR Nord-Vest sprijina implementarea, urmareste mentinerea investitiei si atingerea indicatorilor unui total de 441 proiecte, cu finantare nerambursabila de aproape 380 milioane lei. Platile efectuate (cheltuielile rambursate) pentru proiectele finalizate se ridica la aproximativ 70% din valoarea finantarii nerambursabile.

ADR Nord-Vest va prelua in curand si implementarea Operatiunii 3.1.1 “Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe”, ceea ce va insemna un total de 209 proiecte, din care 59 finalizate, 7 in implementare, 14 in contractare si 129 in evaluare.

Ministerul Economiei, ca Autoritate de Management a POSCCE, a delegat un numar de atributii Organismului Intermediar POSCCE din cadrul ADR Nord-Vest, atributii care vizeaza implementarea Axei Prioritare 1 – Un sistem de productie inovativ si eco-eficient, prin acordul cadru semnat in martie 2013, la care se va adauga si implementarea uneia din operatiunile Axei 3 din acelasi program.

In martie 2013, ADR Nord-Vest a preluat atributiile privind implementarea si comunicarea pentru patru operatiuni:

  • Operaţiunea 1.1.1 – Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile – investiţii pentru intreprinderi mici şi mijlocii;
  • Operaţiunea 1.1.2 – Sprijin pentru implementarea standardelor internaţionale;
  • Operaţiunea 1.1.3 – Sprijin pentru accesul pe noi pieţe şi internaţionalizare;
  • Operatiunea 1.3.2 – Sprijin pentru consultanţă acordat IMM-urilor.

Sursa: ADR Nord-Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.