POSDRU: Clarificari privind proiectele care se finalizeaza in luna decembrie 2015

inscriere-aplicatie.jpg

inscriere-aplicatieMinisterul Fondurilor Europene ofera clarificari suplimentare cu privire la aplicarea Instructiunii nr.113/04.11.2015 privind procesul ce trebuie urmat de catre beneficiarii proiectelor finantate prin POSDRU ale caror proiecte se finalizeaza in luna decembrie 2015, in vederea solicitarii sumelor din cererea de lichidare a platilor pentru proiect.

Beneficiarii proiectelor finantate prin POSDRU pot solicita in nume propriu si/sau pentru parteneri cereri de lichidare a platilor, conform legislatiei in vigoare:

  • Cererea de lichidare a platilor pentru proiect va contine cheltuielile estimate pentru ultimele 2 luni, lunile noiembrie si decembrie 2015, pe baza ultimului buget aprobat si va cuprinde atat sumele solicitate pentru liderul de parteneriat in calitate de beneficiar, cat si pentru partenerii acestuia si va fi insotita de documente justificative.
  • Proiectele finalizate pana in prezent precum si cele care se finalizeaza in cursul lunii noiembrie 2015 nu vor putea depune cereri de lichidare a platilor.

Pentru a putea beneficia de cererea de lichidare, beneficiarii au obligatia sa utilizeze un cont dedicat exclusiv pentru primirea prefinantarii.

  • In cazul in care contul de prefinantare este inca activ, beneficiarul poate folosi acest cont, avand obligatia de a comunica contul de prefinantare in momentul transmiterii cererii de lichidare a platilor.
  • In cazul in care contul de prefinantare nu este activ, beneficiarul are obligatia de a deschide un cont, avand obligatia de a comunica contul de prefinantare in momentul transmiterii cererii de lichidare a platilor.

Termenul limita de depunere a cererii de lichidare este 13.11.2015, odata cu transmiterea ultimei cereri de plata.

  • Cererea de lichidare a platilor poate fi transmisa de beneficiar pana la data de 13.11.2015, impreuna sau ulterior ultimei cereri de plata finale.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.