De la Bucuresti, spre Alba Iulia, pana la Oradea, trasam drumul business-ului la puterea sociala. Schimbam comunitatea si cream locuri de munca

color-investment-articolFOCUS: Evenimente de anvergura dedicate economiei sociale – 13 noiembrie – 18 noiembrie 2015

Asociatia Consult Pro Education, Euzone Consultancy Network si partenerii sai organizeaza o serie de evenimente dedicate economiei sociale care propun  discutii pe aspecte de actualitate, concrete privind modul de functionare si implementare a economiei sociale in Romania.

Impactul noii legislatii aplicate intreprinderilor sociale, ajutorul de minimis si concurenta, rolul organizatiilor neguvernamentale in dezvoltarea economiei sociale, al achizitiilor publice ca instrumente pentru dezvoltarea acestui domeniu, sunt cateva din temele care vor face subiectul acestor dezbateri.

Evenimentele au loc, dupa cum urmeaza:
•BUCURESTI, vineri, 13 noiembrie 2015, la Institutul Cervantes (Bdul Regina Elisabeta nr. 38), incepand cu ora 10.00
•ALBA-IULIA, luni, 16 noiembrie 2015, la Hotel Parc (str. Primaverii nr.4), incepand cu ora 10.00
•ORADEA, miercuri, 18 noiembrie 2015, la TradeCenter (str. Nufarului nr.28E), incepand cu ora 10.00

Organizate intr-un cadru interactiv si oferind astfel spatiul necesar pentru impartasirea de bune practici, a solutiilor identificate si aplicate pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale, evenimentele vor prilejui, de asemenea, prezentarea mai multor afaceri sociale infiintate in Romania.

La dezbatere sunt invitati sa participe reprezentanti ai organizatiilor care desfasoara activitati in domeniul economiei sociale sau care au infiintat intreprinderi sociale, angajati ai unor astfel de structuri, reprezentanti ai autoritatilor publice locale si jurnalisti.

Evenimentele pe care le organizam in aceasta perioada ne ofera sansa de a impartasi din experienta noastra, de a arata ca exista solutii pentru dezvoltarea comunitatilor. Vrem sa oferim informatii concrete despre cele 14 afaceri sociale deschise in cadrul proiectelor noastre si sa vedem impreuna cu specialisti in economie sociala, in resurse umane, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, dar si ai sectorului privat, cu ce resurse ne mobilizam in continuare sa cream exemple de buna practica in acest sector“, a marturisit Adriana Dutu, reprezentant Euzone Consultancy Network.

Actiunea continua seria de activitati din cadrul Proiectelor CRESC – Capabil de reusita prin economia sociala ID143827 si ID144086. Acestea sunt cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013, Axa prioritara 6, Domeniul Major de Interventie 6.1 si sunt implementate pe o perioada de 14 luni, pana in luna decembrie 2015, in regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Centru si Bucuresti-Ilfov. Informatii despre proiectele POSDRU puteti gasi accesand website-ul www.fonduri-ue.ro.

Pentru detalii despre proiectele CRESC si economia sociala, va invitam sa accesati platformele www.wiseromania.ro si www.creschub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.