POSDRU – genocidul sectorului neguvernamental

Trecatorii din Bucuresti si alte orase ale tarii au privit nelamuriti sutele de oameni care au marsaluit acum o saptamana, in Bucuresti si alte orase, sub sloganul “Salvati POSDRU de incompetenta”. POSDRU inseamna Programul Operational Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane.

Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie din Cluj desfasoara programul “Vreau sa termin scoala si eu”, prin care 400 de copii considerati vulnerabili, proveniti din medii defavorizate, sunt ajutati, in cele sapte centre comunitare deschise de FRCCF, sa nu abandoneze scoala. Fundatia Dezvoltarea Popoarelor a deschis, intre altele, doua fabrici (termopane si mozaic) in care au lucrat peste 4.000 de tineri cu dizabilitati sau din alte categorii cu risc de excludere sociala.

Fundatia Estuar a sprijinit, numai in 2011, peste 1600 de persoane cu probleme de sanatate mintala sa-si dezvolte calificarea profesionala sau sa se integreze pe piata libera a muncii. Fundatia Pentru Voi din Timisoara a organizat o unitate proitejata in care sunt angajate 45 de persoane cu dizabilitati intelectuale.

Mai multe detalii: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.