Primaria Roman a depus 18 proiecte europene, in valoare de 45 milioane de euro

Primaria-Roman.jpg

In acest an, Primaria municipiului Roman a depus nu mai putin de 12 proiecte pentru accesarea de fonduri europene, la care se adauga alte sase deja castigate si in curs de implementare. in conferinta de presa saptamanala, primarul Lucian Micu a prezentat, pe scurt, proiectele depuse pentru obtinerea de bani de la UE. Numai pentru proiectele deja castigate de administratia locala romascana s-au atras fonduri europene in valoare de 23.576.256,15 lei. La acestea se adauga cele 12 proiecte aflate in diferite faze de evaluare si care totalizeaza 345.398185,74 de lei.

“Vorbim de investitii care vor veni la Roman, din proiecte europene, in valoare de 35 milioane de euro, la care se adauga si cele finantate din imprumut, practic un total de 45 milioane de euro, ce se vor cheltui in urmatorii 3-4 ani. Sunt investitii care vor veni in infrastructura, fie ca vorbim de infrastructura pietonala, stradala sau in imobile. Functie de liniile de finantare ce vor mai aparea, vom mai depune si alte proiecte”, a declarat primarul Lucian Micu.

Primaria municipiului Roman a castigat sase proiecte pe fonduri europene, unul care priveste activitatea administratiei, doua pentru crearea a doua parcuri, unul pentru reabilitarea termica a unui bloc, unul pentru extinderea cresei din Smirodava si unul pentru prevenirea abandonului scolar.

Unul dintre proiecte castigate vizeaza o informatizare a administratiei publice locale, pentru imbunatatirea performantei proprii si in relatia cu cetatenii. Proiectul „Cresterea capacitatii administrative a municipiului Roman prin reproiectarea SMC si introducerea CAF” este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020”, Axa Prioritara 2 – Administratie publica si sistem judiciar accesibile si transparente. Obiectivul general al proiectului este cresterea capacitatii administrative a Municipiului Roman prin introducerea CAF, reproiectarea SMC si formarea personalului in vederea optimizarii proceselor orientate catre beneficiari in concordanta cu SCAP. Rezultatele proiectului se refera la introducerea CAF ca instrument de autoevaluare, parte componenta a pachetului de instrumente utilizate la managementul total al calitatii, la recertificarea Primariei Municipiului Roman conform SR EN ISO 9001:2015, iar 50 de persoane vor beneficia de activitati de formare legate de OS 2.1. Valoare totala a proiectului este de 417.610,47 lei, din care valoarea cofinantarii UE este de 351.606,78 lei. Data inceperii proiectului a fost 30 august 2018, iar perioada de implementare este de 12 luni.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.