POSDRU: Instructiunea nr. 61 privind verificarea cererilor de rambursare din cadrul proiectelor finantate

nota3.jpg

AM POSDRU publica Instructiunea nr. 61 privind verificarea cererilor de rambursare din cadrul proiectelor finantate din POSDRU si comunicatul referitor la modificarea gradului de risk.

“Avand in vedere necesitatea obtinerii unui grad de atingere crescut cu privire la realitatea, regularitatea si legalitatea cheltuielilor efectuate si solicitate spre rambursare de catre beneficiarii si partenerii acestora din cadrul proiectelor finantate prin POSDRU, Autoritatea de Management pentru POSDRU modifica, incepand cu data de 26 iunie 2012, pe o perioada determinata de timp, gradul de risc aferent proiectelor in implementare, in grad de risc C.

1. In cazul cererilor de rambursare verficate si aflate in cadrul Autoritatii de Management in vederea efectuarii platii, plata acestora se va realiza in urmatoarele conditii:

  • daca este prima cerere de rambursare aferenta proiectului respectiv;
  • daca este o cerere de rambursare finala;
  • daca gradul de risc asociat proiectului, pe baza caruia au fost efectuate verificarile respectivei cereri este C.

2. Incepand cu data prezentei instructiuni: gradul de risc aferent tuturor proiectelor finantate din POSDRU se modifica in C, in cadrul modului “Gradul de risc” din Actionweb. Toate cererile de rambursare depuse de catre beneficiarii finantati din POSDRU la nivelul AM/OIR si care nu se incadreaza in prevederile art.1, vor fi verificate luandu-se in considerare noul grad de risc asociat, C. Un nou esantion de documente va fi generat din sistemul Actionweb aferent gradului de risc C. Beneficiarii au obligatia depunerii, in termen de 5 zile calendaristice, a noii liste de documente justificative, precum si a tuturor documentelor justificative aferente noului esantion generat de Actionweb, atat pe hartie, cat si in format electronic, la AM/OI responsabil.

3. Pentru cererile de rambursare aflate in cadrul Autoritatii de Management in vederea efectuarii platii si care nu intra sub incidenta art.1 termenul de reverificare va fi de 20.07.2012.”

In plus, beneficiarii pot transmite spre solutionare problemele referitoare la reemiterea esantionului si a gradului de risk la adresa de posta electronica [email protected].

Sursa: AM POSDRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.