POSDRU: Mecanismul de rambursare a cheltuielilor, conform noului Manual pentru beneficiari

bani_gramada.jpg

bani_gramadaConform Manualului Beneficiarului emis de catre AM POSDRU, rambursarea este procesul prin care cheltuielile efectuate de catre Beneficiar sau de catre Partener/Parteneri, in cadrul proiectului, sunt cumulate si cerute spre decontare Autoritatii de Management.

Rambursarea cheltuielilor efectuate in cadrul proiectelor finantate din POSDRU se va derula progresiv, pe parcursul implementarii proiectului. La rambursarea cheltuielilor efectuate in cadrul proiectului, se vor lua in calcul doar cheltuielile angajate si platite si care sunt sustinute de documente justificative cu valoare probatorie.

Momentul in care Beneficiarul poate solicita rambursarea intermediara difera in functie de durata proiectului si de ritmul implementarii activitatilor.

In vederea rambursarii cheltuielilor beneficiarul va transmite AM POSDRU/OI POSDRU delegat cererea de rambursare insotita de evidenta cheltuielilor, raportul de verificare a cheltuielilor emis de auditorul financiar independent, raportul tehnico-financiar precum si documentele justificative tehnice si financiare care atesta cheltuielile angajate si platite.

Cererea de rambursare se poate depune la sediul AM POSDRU sau la sediul OI POSDRU delegat, dupa caz.

Transferul sumelor aferente rambursarii cheltuielilor eligibile din conturile AM POSDRU in conturile beneficiarului se efectueaza in termen de maxim in termen de maxim 45 de zile calendaristice de la data inregistrarii cererii de rambursare la AM POSDRU/OI POSDRU delegat, dupa caz.

Acest termen se poate suspenda in cazul in care sunt necesare clarificari, documente sau informatii suplimentare. In acest caz, dumneavoastra, in calitate de beneficiar, sunteti obligat sa furnizati orice clarificare, document sau informatie suplimentara in termen de 5 zile de la primirea solicitarii.

Termenul limita va curge din nou de la data la care AM POSDRU/OI POSDRU delegat a primit clarificarile, documentele sau informatiile suplimentare solicitate.

Document anexat:
Manualul beneficiarului POSDRU (varianta consultativa, PDF)

Sursa: Centrul de Informare pentru Instrumente Structurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.