POSDRU: Pana la sfarsitul anului se vor lansa 10 apeluri de proiecte, pentru o finantare de 237 milioane de euro

posdru-solutii.jpg

POSDRU-IasiAutoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU) va lansa, pana la sfarsitul anului 2013, 10 noi cereri de propuneri de proiecte pentru Domeniul Major de Interventie 6.1 – Dezvoltarea economiei sociale si Domeniul Major de Interventie 6.4 – Initiative transnationale pentru o piata inclusiva a muncii, pentru care s-a prevazut o alocare financiara de aproximativ 237 milioane de euro.

Informatia a fost facuta publica in cadrul ultimei reuniuni a Comitetului de Monitorizare pentru POSDRU, care a avut loc la Sinaia, in perioada 19-20 noiembrie.

Secretarul de stat Sorin Dumitru Stefoni, din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, a prezentat progresele facute in implementarea POSDRU in perioada iunie-noiembrie 2013. Astfel, in decursul celor sase luni s-au semnat 53 de contracte de finantare, numarul total al acestora fiind in prezent de 2.509.

In perioada iunie-august 2013 au fost lansate 43 de Cereri de Propuneri de Proiecte, in cadrul carora s-au inregistrat 4.534 de aplicatii, care sunt, la aceasta ora, in diverse stadii de verificare.

In acest moment rata de absorbtie pentru POSDRU este de 26,99%, cu o crestere de 10,71% fata de luna iunie 2013 si de aproximativ 20% fata de perioada similara a anului trecut.

Sursa: AM POSDRU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.