POSDRU: Stagii de practica pentru studenti

studenti_practica.jpg

POSDRU: Cererea de propuneri de proiecte de tip grant nr. 189 (DMI 2.1 Tranzitia de la scoala la viata activa)

Principalul obiectiv al acestui DMI este dezvoltarea aptitudinilor de munca ale persoanelor asistate (ucenici, elevi, studenti, tineri absolventi in prima etapa a primului lor loc de munca relevant) si, in consecinta, imbunatatirea insertiei acestora pe piata muncii.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 29.05.2015
Buget total: 50.000.000 euro

Grupul tinta eligibil este format din:
• Studenti inmatriculati in sistemul national de invatamant (licenta si master). Valoarea minima a grupului tinta este 150 de persoane.

studenti_practicaPentru evitarea incidentei dublei finantari, solicitantii trebuie sa ia masurile necesare pentru a se asigura ca studentii selectati in grupul tinta al proiectelor finantate in cadrul actualei cereri de propuneri de proiecte nu sunt/ nu au fost inclusi in grupul tinta al proiectelor finantate urmare cererilor de propuneri de proiecte nr. 160 si 161.

Activitati eligibile:
1. Activitatile de organizare, implementare la un potential loc de munca, monitorizare, evaluare a stagiilor de pregatire practica pentru studenti prevazute in planurile de invatamant obligatorii, care vor cuprinde interventii precum:

 • organizarea stagiilor de pregatire practica (stabilirea conditiilor de desfasurare a stagiilor si de evaluare a rezultatelor obtinute de studenti, repartizarea acestora in grupe de practica, incheierea conventiilor de practica, etc.), inclusiv campanie de constientizare cu privire la oportunitatile oferite studentilor pentru efectuarea stagiilor de pregatire practica;
 • participarea studentilor la stagii de pregatire practica, desfasurate in Romania sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene;
 • crearea/ tiparirea/ multiplicarea/ distribuirea materialelor suport pentru stagiile de pregatire practica a studentilor (fise de observare, caiete de practica, etc.);
 • evaluarea rezultatelor obtinute de studenti in cadrul stagiilor de pregatire practica;
 • parteneriat pentru organizarea si desfasurarea stagiilor de pregatire practica a studentilor.

2. Organizarea si furnizarea serviciilor de orientare si consiliere profesionala, inclusiv construirea de instrumente (baterii de teste/chestionare de interese/aptitudini etc.) utile pentru consilierea carierei;
3. Schimb de experienta si diseminare de bune practici privind tranzitia de la scoala la viata activa, inclusiv vizite de studii pentru studenti.

Prevederi privind efectuarea stagiilor de practica pentru studenti:

 • Stagiile de pregatire practica a studentilor pot fi finantate numai in conditiile in care exista Conventie cadru privind efectuarea stagiului de pregatire practica, incheiata in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului educatiei, cercetarii si tineretului nr. 3955 din 09 mai 2008 privind efectuarea stagiului de practica in cadrul programelor de studii universitare de licenta sau masterat.
 • Durata minima a stagiului pentru fiecare student din grupul tinta este aceea prevazuta in planul de invatamant obligatoriu pentru anul de studii in care acesta este inmatriculat.
 • Valoarea maxima a subventiei pentru un student este de 10 lei/ora.

Durata de implementare a unui proiect va fi minimum 4 luni si maximum 6 luni.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, solicitantii si partenerii eligibili sunt:

 • Institutii de invatamant superior din sistemul national de invatamant;
 • Angajatori;
 • Asociatii profesionale;
 • Camere de comert si industrie;
 • Organizatii sindicale si organizatii patronale;
 • ONG-uri;
 • Ministerul Educatiei si Cercetarii stiintifice si structuri/ agentii/ organisme relevante, subordonate/coordonate de catre acesta;
 • Furnizori publici si privati de orientare si consiliere profesionala;
 • Secretariatul General al Guvernului.

Valoarea totala eligibila a proiectului va fi cuprinsa intre: minim echivalentul in lei a 50.000 euro si maximum echivalentul in lei a 499.999 euro.

Alocarea financiara orientativa pentru aceasta cerere de propuneri de proiecte este de 50.000.000 euro.

Sistemul informatic ActionWeb va fi deschis din data de 22.05.2015, ora 10.00, pana in data de 29.05.2015, orele 16.00.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului

Corrigendum nr. 1

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: AM POSDRU


Derulati proiecte prin POSDRU? Promovati-le in reteaua site-urilor Arhipelago!

Sunteti interesat de acest subiect ?
Puteti depune o cerere de consultanta sau sa
cautati direct un consultant in catalog.

2 thoughts on “POSDRU: Stagii de practica pentru studenti”

 1. Gabriela Caramalau spune:

  Buna ziua, Numele meu este Gabriela Caramalau si vreau sa va spun ca eu am terminat facultatea in cadrul careia prin acest trebuia sa primesc o suma de bani pentru orele muncite ca si practica. Am dus actele necesare facultatii iar cand mi-au trimis e-mail sa retrimit alt document pentru virarea banilor nu am vazut la timp, iar pt ca le-am trimis documentul cu 10 zile mai tarziu nu vor sa-mi mai dea banii. As vrea sa stiu ce se intampla si unde se duce aceasta suma de bani pe care eu trebuia sa o primesc. Doamna cu care am vb mi-a spus sa revin la sfarsitul lunii noiembrie cu un telefon iar de atunci este de negasit. Va rog sa-mi dati un raspuns daca se poate concret. Va multumesc!

 2. tanase florentina spune:

  Am 25 de ani am început in octombrie anul trecut ( 2014) un curs de babysitter in sectorul 6 al capitalei mai exact ib grozavesti eu având domiciliul in Stefanestii de jos jud Ilfov. Pe data de 9 ianuarie am sustinut examenul final. Suntem in luna mai si nici la ora actuala nu ne-au alocat subventia cuvenita. Diploma de calificare dabea acum o luna ne-au dat-o. Va rog politicos sa luati masuri urgente deoarece i-si bat joc de noi in ultimul hal. Si modul cum vorbesc cu noi la tel este execrabil. Cand ne răspund la tel deoarece au blocat unele nr.de tel.unde puteam si noi sa ii sunam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.