Povestea pensionarei care a donat 4.000 de euro pentru spitalul de copii construit de asociația Dăruiește Viață

spital.jpeg

La jumătatea lunii martie 2021, Maria Roman, o pensionară de 71 de ani cu dublă cetățenie, română și franceză, s-a prezentat la sediul Asociației Dăruiește Viață, ONG-ul înființat de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, pentru a face o donație care să sprijine finalizarea primului spital pentru copiii bolnavi de cancer din România.

Venise cu trenul de la Brașov și a cerut indicații în Gara de Nord ca să ajungă pe Calea 13 Septembrie, în Sectorul 5. Ajunsă la destinație, a contribuit cu 11.500 de lei și 1.500 de euro, în numerar, onorând astfel o promisiune mai veche. A plecat cu un contract de donator.

Banii „oportuniștilor”, la copiii bolnavi de cancer

Doamna Roman tocmai câștigase o etapă dintr-un război judecătoresc întins deja pe durata a opt ani, în care femeia încearcă să recupereze pământurile familiei sale confiscate la colectivizare – despre care susține acum că au fost ciuntite încă o dată de noua orânduire, „cea a oportuniștilor și a mafioților”.

A explicat că suma în lei au reprezentat penalitățile pentru întârzierea executării deciziei judecătorești de repunere în posesie, pe care a obținut-o în procesul cu primăria din satul în care a copilărit, Șinca Veche, aflat la 27 de kilometri de Făgăraș.

Donația în euro e doar un bonus din propriile economii.

Banii pentru întârzieri i-au intrat în cont la începutul acestui an, deși povestea nu s-a încheiat. Primăria Șinca trage de timp și refuză să pună în aplicare sentința. În intervalul în care s-a derulat procesul, s-a făcut o nouă parcelare, iar „stăpânii locului” ar fi făcut împărțirea după cumetrii și propriile interese, scoțând familia Roman de pe mai multe loturi.

„S-au instalat ei cu titluri de proprietate, fără să aștepte verdictul judecătorilor legat de acele parcele care aparțin mamei mele. De când cu subvențiile de la Uniunea Europeană, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, parcă sunt turbați după bani nemunciți, după furturi. În consecință, am făcut și plângere penală împotriva mafiotului care a făcut parcelările și împotriva primarului (n.r. – Victor Bârlez, PNL), pentru abuz în serviciu și uzurpare de identitate”, explică Maria Roman… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.