Pragurile achizitiilor publice directe se mentin. Proiectul de lege, transmis plenului Camerei Deputatilor

achizitii-publiceProiectul de Lege privind achizitiile publice, varianta rezultata ca urmare a dezbaterilor din comisii, a fost transmis Camerei Deputatilor. Forma finala va fi supusa votului in plenul Camerei Deputatilor in ședinta din data de 20.04.2016.

Una dintre modificarile importante propuse este revenirea la pragurile din actuala lege a achizitiilor publice (OUG nr. 34/2006), praguri ce trebuie respectate in cazul achizitiilor publice directe. Astfel, autoritatile contractante vor avea dreptul de a achizitiona direct produse sau servicii atunci cand valoarea estimata a achizitiei este mai mica de 132.519 lei (aproximativ 30.000 de euro), fara TVA. In cazul lucrarilor, achizitionarea directa va putea fi facuta daca valoarea estimata este mai mica de 441.730 lei (aproximativ 100.000 de euro), fara TVA.

Va aducem aminte ca proiectul de lege adoptat de Senat, ca prima camera sesizata, prevedea scaderea pragurilor ce trebuie respectate in cazul achizitiilor publice directe.

About Constantin Armasu

Constantin Armasu este consultant pentru institutii publice si companii de peste 14 ani si este specializat in consultanta pentru proiecte de infrastructura. Are o vasta experienta in implementarea de proiecte de infrastructura finantate din fonduri nerambursabile, in elaborarea documentatiilor de achizitie, in verificarea procedurilor de achizitie si a cererilor de rambursare, identificarea neregulilor in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene. A participat la elaborarea a peste 60 de proiecte de investitii in infrastructura cu finantare din fonduri europene. A fost implicat ca director de proiect, expert achizitii publice, expert financiar-contabil in peste 10 proiectele de asistenta tehnica pentru autoritati publice centrale. In calitate de expert achizitii publice a verificat respectarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice pentru mai mult de 100 de proceduri de achizitie realizate in cadrul unor proiecte cu finantare europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.