Precizari privind procedura de achizitii pentru beneficiarii publici ai PNDR 2020

notes-macbook-study-conference.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a initiat demersurile pentru a permite beneficiarilor proiectelor de utilitate publica (infrastructura de baza si de acces din mediul rural), finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, achizitionarea serviciilor de proiectare si de executie lucrari in cadrul unei singure proceduri, procedura numita si „licitatie la pachet”.

AFIR, in colaborare cu Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP), va armoniza in scurt timp procedura interna de lucru si va pune la dipozitie fisele de date model specifice care vor putea fi utilizate de beneficiarii publici in cadrul viitoarelor proceduri de achizitii.

„Intalnirile de lucru pe care le-am avut pana in acest moment cu beneficiarii nostri ne-au permis sa colectam sugestii pe care le putem folosi pentru imbunatatirea cadrului procedural specific implementarii proiectelor finantate prin PNDR. Procesul de modificare a procedurilor pentru achizitii publice, pe care l-am demarat in colaborare cu ANAP, este un foarte bun exemplu in acest sens. Voi continua sa am acest dialog, pentru ca sunt convins ca scopurile AFIR si ale beneficiarilor nu sunt antagonice, ci dimpotriva, convergente, pentru dezvoltarea mediului rural romanesc.” a declarat Adrian CHESNOIU, directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

Precizam ca acest tip de procedura va putea fi derulat numai dupa aprobarea Manualului de procedura privind achizitiile publice pentru beneficiarii publici ai PNDR 2020 prin ordin semnat de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top