POIM: Ghidul solicitantului pentru Obiectivul Specific 6.2. Reducerea consumului de energie la nivelul consumatorilor industriali

pexels-photo-461077.jpeg

Autoritate de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 publica, in consultare, versiunea revizuita a Ghidului solicitantului pentru Obiectivul Specific 6.2. ”Reducerea consumului de energie la nivelul consumatorilor industriali”.

Status: Inactiv
Depunere: 31.12.2018
Buget: 9.461.036 euro

Obiectiv

Obiectivul specific al acestui obiectiv este reducerea consumului de energie la nivelul consumatorilor industriali promoveaza actiuni orientate spre implementarea de sisteme de monitorizare a consumurilor de energie la consumatorii industriali.

Obiectivul tematic 4 este „Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon in toate sectoarele”, urmarind promovarea investitiilor in sectorul de energie curata si eficienta energetica in vederea asigurarii contributiei la obiectivele Strategiei Europa 2020 (20/20/20) privind consumul final de energie provenita din resurse regenerabile si cresterea eficientei energetice, respectiv: productia de energie regenerabila.

Rezultatul urmarit prin promovarea proiectelor in cadrul acestui obiectiv specific este:

  • Capacitate intarita a producatorilor industriali de a identifica si implementa masuri de eficienta energetica prin introducerea de sisteme de monitorizare, in vederea reducerii consumului de energie si evitarea emisiilor de gaze cu efect de sera la nivelul societatilor sprijinite.

Activitati eligibile

Urmatoarele activitati prevazute in proiect pot fi eligibile:

1. Achizitionarea si implementarea sistemului de monitorizare a consumului de energie la nivelul platformei industriale.
2. Pregatirea proiectului (elaborarea studiilor, obtinerea avizelor, autorizatiilor etc);
3. Managementul proiectului, auditul proiectului;
4. Informare si publicitate.

Solicitanti eligibili

Societatile cu personalizate juridica (denumite in continuare societati) din industrie cu consumuri de peste 1.000 tep/an (definite drept mari consumatori de energie, conform ANRE) care trebuie sa implementeze sisteme de monitorizare in vederea identificarii rapide a solutiilor non-cost de reducere a consumurilor si care trebuie sa detina un instrument puternic de urmarire si cuantificare a efectelor pozitive ale aplicarii masurilor de crestere a eficientei energetice.

Data de depunere

Apelul de proiecte lansat prin prezentul ghid este apel de proiecte necompetitiv cu depunere continua, cu termen limita de depunere, stabilit in corelare cu cadrul de performanta al POIM.

Data deschidere apel de proiecte: 05.03.2018

Data si ora incepere depunere de proiecte: 12.03.2018

Data si ora inchidere depunere de proiecte: 31.12.2018.

AM POIM poate prelungi termenul de depunere in functie de solicitarile primite, de rata de contractare a proiectelor, deciziile de realocare a unor fonduri sau alte considerente.

Cererile de finantare se vor depune prin aplicatia electronica MySMIS 2014, cu toate anexele solicitate prin prezentul ghid.

Buget

Acțiune Alocare netă POIM (euro)* Buget limită apel (euro)** Buget limită contractare (euro)***
Total 7.884.197 11.826.296 9.461.036

Bugetul alocat apelului de proiecte este impartit dupa cum urmeaza:

Valoarea maxima eligibila a finantarii nerambursabile acordate pentru o intreprindere unica (indiferent de tipul acesteia- mica, mijlocie sau mare) nu poate depași echivalentul in lei a 200.000 euro, calculat la cursul Inforeuro din luna anterioara depunerii cererii de finantare.

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Anexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.