Premierul Orban: Aproape 5.000 credite aprobate în programul IMM Invest

imm.jpg

În programul IMM Invest au fost aprobate de bănci aproape 5.000 credite pentru întreprinderile mici și mijlocii, iar numărul acestor credite va crește, a afirmat, luni, premierul Orban. Programul cu garanții de stat IMM Invest a atras un interes foarte ridicat din partea firmelor, arată datele prezentate de directorul Fondului de Garantare Dumitru Nancu, în cadrul emisiunii Profit LIVE.

Până la finele primei săptămâni din luna mai, aproape 46.000 de întreprinderi mici și mijlocii au depus cereri de finanțare și peste 30.000 de solicitări au fost deja trimise la bănci. Firmele au cerut finanțare cu mult peste plafon și au depășit jumătate din soldul împrumuturilor în derulare.

Băncile au început deja să acorde creditele garantate de stat în proporție de 80 sau 90% în funcție de tipul finanțării. Mult mai multe împrumuturi vor intra în contul firmelor în perioada următoare, având în vedere că cererile aprobate de bănci sunt încărcate deja în platformă, a explicat directorul FNGCIMM, instituția care oferă garanțiile în numele statului… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.