Premierul Orban promite continuarea plății șomajului tehnic pentru angajații din HoReCa și subvenționarea locurilor de muncă menținute

restaurant.jpg

Modalitățile de susținere a sectorului HoReCa stabilite de Guvern constau în continuarea plății șomajului tehnic pentru angajați pe perioada în care activitatea este suspendată, aplicarea programului de lucru flexibil (Kurzarbeit) și plata unui procent reprezentând 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat pentru fiecare loc de muncă menținut la reluarea activității.

Acestea sunt măsurile promise vineri de premierul Ludovic Orban în cadrul consultărilor cu reprezentanții industriei HoReCa, după decizia Guvernului de a închide restaurantele la interior.

Orban a mai promis că vor fi analizate măsuri fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor din sectorul HoReCa, astfel încât să fie diminuat impactul efectelor crizei sanitare, iar consultările în acest scop vor continua în perioada următoare.

Executivul a anunțat deja că domeniul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific până la finele anului, iar autoritățile locale vor avea posibilitatea până la 1 decembrie să dispună… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top