Premierul Victor Ponta vrea sa infiinteze un megaministerul banilor europeni, dupa modelul polonez

ban7.jpg

Victor Ponta a anuntat, ulterior unei vizite efectuate la Bruxelles ca, dupa ce USL va castiga alegerile parlamentare din 9 decembrie, va propune in noul guvern numirea unui astfel de coordonator, sub forma unui ministru al fondurilor europene.

E o idee pe care am sustinut-o in repetate randuri si bineinteles ca sunt foarte multumit ca aceasta opinie este impartasita de primul-ministru. In opinia mea, fara o asemenea structura, care sa aiba un control direct cel putin asupra autoritatilor de management, va fi extrem de greu sa imbunatatim semnificativ rata de absorbtie (9,69%, conform ultimelor date MAEur) sau sa asiguram aplicarea stricta a regulilor comunitare“, a comentat Leonard Orban.

In opinia ministrului, tocmai aplicarea neunitara a regulilor este una dintre principalele deficiente ale Romaniei in ceea ce priveste programele care lucreaza cu bani europeni. Exista diferente uriase de la un program la altul, din punct de vedere al controlului si al birocratiei, potrivit sefului MAEur.

Mai multe detalii: Gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.